Danish Crown: Januar-notering kan måske modstå tilbagefald

Den kommende uge sættes noteringen annonceret, ned. Men Danish Crown forventer at kunne modstå det traditionelle januar-dyk i noteringerne.

En hård kamp om råvarerne op til jul præger julehandlen blandt købere og sælgere af grisekød.

Det melder Danish Crown i sin ugentlige noteringsmelding - der dog har fået taget en del af spændingselementet af, idet slagterikoncernen allerede for en måneds tid siden meldte ud som samtlige noteringer op til jul.

Således sættes noteringen for den kommende uge ned med 30 øre til 13,3 kr. pr. kg.

 

 

"Udviklingen svarer store træk til de forventninger, vi havde i starten af november, da vi meldte vores notering ud for perioden frem til jul og hen over nytår. Kampen om råvarerne i Europa er hård lige nu, og det har løftet priserne på særligt de udskæringer, der er populære i forbindelse med julen", udtaler Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Det er særligt priserne på skinker, kamme og bove til produktion af pølser, der er steget de sidste uger. Priserne på de øvrige udskæringer er også gået op, men ikke i samme grad.

Januar med stærke priser

Hvor noteringerne i januar traditionelt tager sig et dyk efter december, idet forbrugerne også traditionelt går på kålkur og anden smalkost, forventer Lars Albertsen, at januar 2020 vil få en anden prisudvikling.

"Lige nu er det helt åbent, hvordan det europæiske marked vil se ud efter nytår, men vi ser allerede nu et stærkt salg til Kina og Asien igennem hele første kvartal 2020", siger han.

"Vi har allerede en del ordrer til afskibning i januar, og efterspørgslen ud af Europa er generelt rigtig god, så for en gangs skyld ser vi ud til at få en januar måned med stærke priser i stedet for det tilbagefald, der ellers ofte rammer i årets første måned", lyder det.

Efter en notering på 13,3 kr. pr. kg næste uge, vil de sidste to uger i 2019 lyde på 13 kr. pr. kg i notering fra Danish Crown.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle