Fødevarestyrelsen efterlyser corona-beredskab til kødkontrollen

Fødevarestyrelsen og Den Danske Dyrlægeforening kigger efter ekstra dyrlægefagligt personale til kødkontrollen, hvis der bliver brug for et nødberedskab på grund af corona-smitten.

Regeringen har udpeget Fødevarstyrelsens Kødkontrol som en kritisk samfundsfunktion, for bliver kødet ikke kontrolleret rundt om på landets slagterier kommer kødet ikke ud til forbrugerne.

Det betyder, at Fødevarestyrelsen kan få brug for ekstra hænder, hvis flere af styrelsens medarbejdere går hen og bliver syge eller af andre grunde ikke passe deres arbejde.

Derfor har styrelsen i samarbejde med Den Danske Dyrlægeforening efterlyst dyrlægefagligt personale til et nødberedskab af både færdiguddannede dyrlæger og dyrlægestuderende, der kan træde til i Kødkontrollen, hvis der akut bliver behov for ekstra arbejdskraft på grund af corona-krisen.

"Vi har lavet det her samarbejde, fordi hvis vores medarbejdere og kritiske personale bliver syge eller skal blive hjemme, kan vi komme i mandskabsmangel. Det har heldigvis ikke været nødvendigt endnu, men defor har vi alligevel tænkt, at det var en god idé at have en plan b", siger sekretariatschef hos Kødkontrollen i Fødevarestyrelsen, Lasse Guldbrandsen.

Langt størstedelen af Kødkontrollens arbejde foregår på landets slagterier, og her skulle arbejdet helst ikke gå i stå.

"Slagterierne fortsætter jo på fuld kraft, og hvis vi ikke stiller personale til kontrollen, så bliver der lukket ned", siger han.

Håber på flere vikarer

Allerede nu har 11 dyrlæger og otte veterinærstuderende meldt sig som ekstra vikarer, der kan rykke ud, hvis der skulle blive behov for dem. Og det glæder sekretariatschefen.

"Det synes vi er glimrende, og det ser ud til at der kommer flere til løbende", siger  Lasse Guldbrandsen.

"Det er jo ikke fordi, vi håber, at vi får brug for dem, men så alligevel lidt", fortsætter han.

For Fødevarestyrelsen leder altid efter faste vikarer.

"Vi har allerede timelønnede vikarer, der arbejder i kødkontrollen, når vi skal have dækket ferier og andet ind, derfor er det her da en god mulighed for at brande arbejdet lidt. Hvis de kommer ud og prøver arbejdet på slagterierne eller lignende, at de også søger arbejde - fast eller vikar - senere", siger Lasse Guldbrandsen.

Også personale inden for veterinærberedskabet og fødevarekontrollen er angivet som kritisk vigtige.

Faktaboks

For uddannede dyrlæger gælder det, at de skal have bestået den endelige eksamen samt have modtaget deres dyrlægeautorisation.

Er man dyrlægestuderende er der en række krav til fag, der skal være bestået.

Man kan læse mere her.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle