Fik Agromek Award: Det giver stor respons i udlandet

Syv Agromek Awards viser løsninger på en række af landbrugets udfordringer med arbejdsmiljø, klima og smågrisedødelighed

Morten Toft fra Biocover Data sagde det måske allerbedst, da han for tredje gang måtte på scenen i Herning og hente en pris, denne gang sammen med sine to sønner:

- Tak. Nu er det tredje gang, Biocover får en pris på Agromek. Det betyder faktisk noget. Vi har oplevet, at det giver stor respons i udlandet.

Morten Toft fra Biccover Data fik den ene af to Agromek Awards i kategorien Markredskaber for en spildindikator for gyllekvælstof, som kan bruges til justering af tildelingen på enkeltsporsniveau i marken med justering af den nødvendige syremængde.

Morten Toft mellem sine to sønner

Priskomiteen fremhævede desuden blandt andet værktøjets betydning for at gøde optimalt. 

Netop optimering, bedre ressourceudnyttelse, øget arbejdssikkerhed og reduceret smågrisedødelighed gik igen i flere af de seks andre Awards på Agromeks åbningsdag.

Agromek Awards 2022

Lokkede med softice

Den anden Agromek Award i Markredskaber-kategorien gik til Agro-Bag A/S for den
halvautomatiske knivløsning til opsprætning af bigbags med f.eks. gødning og udsæd. 

Her var nøgleordene stærkt forbedret arbejdssikkerhed, mindre støv og reduceret resiko for faldulykker fra maskinføreren, som kan blive i kabinen.

- Der er dejligt at andre øjne også anerkender resultatet af vores seks år lange udviklingsarbejde, lød det i takketalen fra Agro-Bag A/S, inden publikum blev inviteret på softice på Agro-Bag A/S' stand - med krymmel på, hvis de købte noget.

Herborg Maskinforretning snuppede en Award i Traktor-kategorien for Johns Deeres Elektrisk Variable Trabnsmission til de allerstørste John Deere traktorer. 

I kategorien Kornhåndtering vandt Assentoft Silo en Award for en nitrogen generator til gastætte siloer, som i kombination med iltovervågning kan øge sikkerheden for optimal konservering af afgrøder og samtidig udfase behovet for tilsætning af CO2.

Agromek Awards 2022

Fedt med ny miljøteknologi

Det var værktøjer fra JH Agro til hyppig udslusning af gylle og fra Agrifarm for en koncept til nulemissionsstalde til grise, der vandt de to Awards i kategorien Staldmekansiering.

Viden og service- Awarden gik Best Farm A/S for softwareprogrammet Pig-signal management at reducere smågrisedødeligheden.

JH Agro fik det sidste ord i sin takketale og talte i virkeligheden nok på alle prisvinernes vegne:

- Hvor er det fedt at se, at vi er så mange, der laver miljøteknologi til landbruget!

Emneord

Agromek 2022

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle