Formand kritiserer styrelse: Det er jeres it-problemer, som holder os tilbage

Martin Merrild langer ud efter Landbrugsstyrelsen, der fortsat har it-problemer som besværliggør indsendelsen af ansøgningerne til minivådområder.

I går udsatte Landbrugsstyrelsen ansøgningsfristen for minivådområder, som ellers var d. 11. august.

Udsættelsen blev begrundet med "tekniske problemer hos enkelte ansøgere", men den forklaring er for let købt, mener formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild. 

Han understreger, at det ikke er problemer eller fejl hos hverken landmændene eller konsulenterne, men i stedet it-problemer hos styrelsen, som nu har nødvendiggjort en udsættelse.

"Endnu engang er der IT-problemer hos Landbrugsstyrelsen, som betyder, at de ikke kan modtage ansøgninger. Landmændene og vores oplandskonsulenter har gjort en kæmpe indsats og er klar med ansøgningerne, men fejl i IT-systemet betyder, at nogle ansøgninger om minivådområder ikke kan modtages. Det er dybt frustrerende med de gentagne IT-problemer på flere områder", skriver Martin Merrild i en skriftlig kommentar til landbrugsavisen. 

Martin Merrild påpeger, at it-bøvl er en af årsagerne til, at nogle fravælger at ansøge om minivådområder.

"Vi har kun et ønske: At komme i gang med at etablere endnu flere minivådområder, så det er et stort problem, at IT-problemer forhindrer os i det. Jeg ved, at der desværre er landmænd, som holder sig tilbage, alene af den grund, at der de seneste år har været mange tekniske og administrative problemer med ordningen", udtaler formanden.

Kritikere vil bebrejde landmændene

Noget af det, der bekymrer L&F, er blandt andet at kritikere nok skal få vendt situationen og bruge den mod landmændene, hvis ikke der kommer nok ansøgninger ind inden fristen.

"Hvis minivådområde-ordningen ikke leverer efter forventningerne i 2021, så skal kritikerne nok komme på banen og bebrejde os, at man ikke kan satse på frivillige tiltag fra landmænd", udtaler formanden.

"Men de kritikere må meget gerne komme på banen nu, hvor der er så mange problemer fra myndighedernes side, og sammen med os forlange, at der kommer styr på tingene hos Landbrugsstyrelsen. Vi har brug for at få et system, der virker og kan håndtere den store interesse fra landmænd".

aNDEN UDSÆTTELSE

Det er anden gang at ansøgningsrunden er blevet forlænget. Også allerede ved ansøgningsrundens start blev fristen forlænget med tre måneder, da der var fejl i potentialekortet som bruges ved ansøgningerne.

Styrelsen begrundede den seneste udsættelse med tekniske problemer.

"Vi fik meldinger om, at enkelte ansøgere har oplevet tekniske problemer med at sende deres ansøgninger. Derfor har vi forlænget ansøgningsfristen med to uger for at sikre, at alle de landmænd, som gerne vil anlægge et minivådområde, har tilstrækkelig tid til at få sendt ansøgningen ind. Pt. har vi modtaget cirka 180 ansøgninger – der er plads til endnu flere, så jeg kan kun opfordre alle, der har lyst, til at få søgt", skriver vicedirektør Louise Piester fra Landbrugsstyrelsen.

Opdateret kl. 14:29 med kommentar fra Landbrugsstyrelsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle