Glubende appetit: Kina øger import af oksekød med 40 procent

Svinepest og underskud af protein får den kinesiske oksekødsimport til at stige markant.

Kineserne vil have bøf!

Så klart kan det konkluderes ud fra en opgørelse af den kinesiske oksekødsimport. Opgørelsen dækker årets første ni måneder og viser, at Kina har øget importen med 40 procent i forhold til samme periode sidste år. Omsat til kilo kød har kineserne importeret 1,57 millioner ton fersk og frossent oksekød.

Årsagerne til den stigende import tæller udbrud af afrikansk svinepest med underforsyning af protein til følge samt vækst i middelklassen, som vil spise mere kød.

Det er især brasiliansk kød, der i højere grad har fundet vej til de kinesiske middagsborde. Brasiliens andel af Kinas oksekødsimport er steget fra 22 procent i 2019 til 40 procent i år. Stigningen er blandt andet sket på bekostning af oksekød fra Australien og New Zealand, og kineserne har især tilvalgt det brasilianske kød på grund af prisen.

Argentina har ligeledes øget sin eksport af oksekød til Kina med cirka 40 procent. Der er dog samlet set tale om væsentligt færre kilo kød end leverancerne fra Brasilien.

Det amerikanske landbrugsministerium USDA forventer, at den kinesiske import af oksekød vil fortsætte med at vokse. For 2021 som helhed ventes en øget kinesisk import på fire procent. USDA forventer samtidig en begrænset vækst i den kinesiske egenproduktion af oksekød.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle