Høsten giver mange blå mærker: Driftsleder kalder godsejerens ben 'Danmarks grimmeste'

I høsten går alting stærkt og det kan hurtigt koste en række blå mærker og 'hak'. Det har godsejer Helle Lictenberg på Bidstrup Gods måtte sande. Denne høst er nemlig den første efter hendes mand gik bort i oktober.

På Bidstrup Gods ved Langå ved Gudenåen er man godt i gang med høsten og har fået 36 hektar vinterbyg og 36 hektar alm. rajgræs i hus. 

"Det er gået fint, men der er jo bare mange tunge ting og utroligt mange stiger i landbruget", fortæller den 43-årige godsejer Helle Lichtenberg til Landbrugsavisen.

"Det er absolut i kategorien småuheld, men alting går så stærkt i høsten og så mærker man ikke lige at man banger knæet op i noget eller får en rift. Samtidig er det jo som om at alting vejer mere end 50 kg i landbruget og når man selv vejer 46 kg så går det sådan nogle gange", siger hun grinende. 

Småuheldene har nemlig indtil videre kostet 16 blå mærker og to 'hak' som hun selv betegner det og det fik Helle Lichtenbergs driftsleder til at konkludere, at nu har hun nok 'Danmarks grimmeste ben'. Derfor besluttede hun at sende et billede af sine ben ind til Skyd Høsten, bare for sjov.

"Ja, det er bare for at drille ham lidt, for det blev bare sagt helt tørt og helt modsat 'me too', griner hun. 

Første høst som godsejer

Denne høst er Helle Lichtenbergs første som godsejer da hendes mand gik bort i oktober 2020. 

"Alting var jo sat i gang og der er kontrakter både fremavlshvede og frøgræs så det er jo bare om at bøje nakken og klø på", fortæller Helle Lichtenberg. 

"Jeg har selvfølgelig deltaget i høsten før, men det har nok været lidt mere som hvad man måske ville kalde madmor", siger hun. Netop derfor har hun hyret til en driftsleder ind til høsten på godset, 

"Vi tager selv al høst ind og tørrer også selv", forklarer hun.

Hendes mand, der var 9. generation på Bidstrup Gods tabte kampen til kræften. Parret har to døtre på 9 og 11 år. 

Helle Lichtenberg og pigerne Asta på 11 år og Geske på 9 år. Laden i baggrunden på billedet er bygget i 1930’erne og nu ombygget til værksted samt korntørreri, hvor alt høst bliver lagt ind. "Og ja, det er den traktor jeg kører korn med", skriver Helle Lichtenberg.

Til godset hører i alt 1000 hektar og de 300 er aktivt jordbrug. De mangler fortsat at høste fremavlshvede af sorten Momentum, dernæst kommer vårbyg til foderbrug og frøgræs til DLF.

Med de indsendte fotos deltager Helle Lichtenberg i konkurrencen Skyd Høsten Bedst. 

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Få gode råd til en sikker høst og deltag i vores høstquiz her. Så er du med i lodtrækningen om en DJI Mavic Air 2 Drone til en værdi af 7.990 kroner.

 

Faktaboks

Skyd høsten 2021 - Sådan gør du

Skyd Høsten Bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd Høsten-lagkage, værdi ca 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Sonos Move trådløs højtaler til en værdi af ca. 3.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.567,50 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd Bedste Video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple iPhone 12 Pro 128GB til værdi af ca. 8.900 kr.   
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

 

Betingelser for at deltage:

I alle konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra 2021.

Udvalgte billeder og videoer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i konkurrencen dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige. LandbrugsAvisen forbeholder sig ret til at anvende indsendte billeder og tekst vederlagsfrit i LandbrugsMediernes trykte og elektroniske medier. Fotos og tekster må ikke fremstå stødende, indeholde klare reklamebudskaber eller krænke ophavsrettigheder. De fulde konkurrencebetingelser kan læses på hjemmesiden.

Emneord

Skyd høsten 2021 , Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle