Knivene får pause - danske landmænd sender færre dyr til slagtning

Slagterierne modtager færre kreaturer. Kun én kategori møder fremgang.

Der er blevet længere mellem kreaturerne på de danske slagterier.

År til dato er der slagtet 5,5 pct. færre kreaturer (ca. 15.00 stk.), og det er især køerne, som ikke finder til slagterierne i samme takt som sidste år.

Køerne står for en tilbagegang på 10 pct. Herefter følger de ældre tyre med -9,1 pct. Der er tilført 2,9 pct. færre kvier og det samme gælder tyrekalve og ungtyre.

Eneste fremgang er i kategorien stude, som går frem med 6,7 pct. Her skal det dog bemærkes, at der målt på antal dyr er en fremgang på knap 200 stude.

Faldet i slagtningerne skal ses i relation til et forøget antal slagtninger i 2018 som konsekvens af tørken.

Hertil kommer at noteringen for okse- og kalvekød har været faldende de sidste to år. Ifølge en opgørelse fra Landbrug & Fødevarer er noteringen aktuelt 3-5 pct. lavere end samme tidspunkt sidste år.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle