Landbrug og miljøorganisation finder fælles fodslag

Agri Nord og Greenpeace er enige på flere punkter i forhold til fremtidens fødevareproduktion i Danmark. 

Man skulle tro, at fronterne ville blive trukket skarpt op, da landmænd i går aftes mødtes med landbrugspolitisk rådgiver i Greenpeace, Kristian Sloth på landbocentret i Aalborg.

Men de to parter var enige i flere ting. Endda flere ting, end de selv havde regnet med, skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

"Jeg havde nok ikke forventet, at vi kunne blive enige om en hel masse. Men vi kom faktisk frem til, at vi, trods forskellige udgangspunkter, kan øjne et fælles mål", siger formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen.

Mødet, som er en del af Aalborg Bæredygtighedsfestival, var arrangeret af Agri Nord. Der var lidt mere end 30 deltagere til mødet fordelt på landmænd og byboere.

Mindre, men dyrere kød

De to organisationer blev blandt andet enige om, at det er en god ide at producere mindre kød, men landmændene skal til gengæld have en højere pris for det.  

At den udvikling ikke kan ske i morgen, nikkede begge parter også til.

De var også enige om, at politikerne skal understøtte omstillingen til et mere bæredygtigt landbrug, og forbrugerne skal være villige til at betale for det.

Løsninger fremfor problemer

Kristian Sloth roste landmændene for deres spørgelyst, og debatten fortsatte et stykke tid, efter programmet officielt var slut.

"Det har været en god oplevelse at deltage i debatten og møde rigtige landmænd. De stillede mange gode spørgsmål", siger Kristian Sloth.

Han understregede gang på gang, at han og Greenpeace i høj grad er indstillede på at finde fælles løsninger på at mindske landbrugets klimapåvirkning. 

Faktaboks

På disse punkter er landbruget og Greenpeace enige

  • Mindre kød til en højere pris – forbrugeren er nøglen til en ændret produktion
  • En omstilling af produktionen er en lang proces
  • Politikerne/samfundet skal understøtte en grøn omstilling 

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle