Landmænd vil ikke dele biogas-gevinst med investorer

Medlemmer af Gårdbiogas Foreningen afviser store investeringsfirmaer og vil finansiere og drive nye gårdbiogasanlæg på egen hånd.

Der er pustet nyt liv i den klassiske danske andelstanke, når landmænd samler sig i Gårdbiogas Foreningen til finansiering og drift af selvejede biogasanlæg. Foreningen har vendt tommelfingeren nedad til tilbud fra store investeringsvirksomheder og energiselskaber, som krævede en for stor bid af kagen. Det skriver Gårdbiogas Foreningen.

Formand for Gårdbiogas Foreningen, Mads Niær Kristensen, der selv har et biogasanlæg på vej på sin ejendom Grauballegaard ved Silkeborg, fortæller, at foreningen i stedet for har allieret sig med en konsulentvirksomhed, som bistår de forenede landmænd med at skaffe finansiering til projektet.

»Vi er glade og tilfredse med den ordning, som nu er under opsejling. Vi tror på, at vi selv kan skaffe en bedre finansiering end de tilbud, som de store energiselskaber tilbyder os, og vi tror på, at flere landmænd vil tilslutte sig,« siger han.

Landmændene har i foreningen gjort sig attraktive ved at tilbyde en pakke, hvor flere gårdbiogasanlæg sættes i en fælles pulje. Samtidig ansættes specialister til at optimere produktionen af biogas.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle