Landmand på Fyn brænder inde med 40 ton asparges

Den fynske landmand Lars Schroll Andersen plejer af sælge cirka 70 procent af sin aspargeshøst til københavnske restauranter. I år må han finde nye veje.

Lars Schroll Andersen på Knabegaarden, der ligger mellem Svanninge Bakker og Ø. Hæsinge på Fyn plejer at sende cirka 70 procent af sin aspargesproduktion til København, hvor de fynske asparges er en værdsat delikatesse i højsæsonen, der løber fra nu af og frem til sankthans.

Men alle de københavnske restauranter er lukket ned så landmanden må finde nye veje til cirka 40 tons af de fineste, friske fynske asparges

Det skriver Fyens.dk

"Så jeg bruger alle mine kontakter i øjeblikket. Hvis nedlukningen af restauranterne fortsætter, må vi forsøge at finde andre afsætningskanaler, eller alternativt - og det håber jeg selvfølgelig ikke bliver nødvendigt - tilpasse produktionen til det vi kan afsætte og så lade resten stå", siger han.

Lars Schroll Andersen sælger normalt cirka 10 procent af sin høst fra en bod på ejendommen, og den sidste del bliver afsat til lokale købmænd og supermarkeder.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle