Landmand på vej ud fra retten: "Det her er en sag, hvor de få bliver ofret for de manges interesser"

Godsejer Christian Danneskiold Lassen er efter retsmøde i Højesteret i Kriegers Flak-sagen ikke videre optimistisk.

"Jeg er ikke så optimistisk. Det er jeg faktisk ikke".

Sådan lød det lettere nedslået fra godsejer Christian Danneskiold Lassen uden for Højesteret fredag. Godsejeren er en af de fem landmænd, på hvis vegne Landbrug & Fødevarer fører sag mod Energinet omkring gæsteprincippet.

Kriegers Flak-ledningen er gravet ned på nogle af hans arealer på Stevns. 

Sagen blev behandlet i Højesteret fredag.

"Der var meget, der handlede om elpriser, og hvad det koster for samfundet, men ikke så meget om, at det her en sag, hvor de få bliver ofret i forhold til de manges interesser".

"Det kom ikke klart frem, hvor uklar situationen er for os lodsejere", lød det fra Christian Danneskiold Lassen.

Han fortæller, at han frygter en situation, hvor anlægget omkring Kriegers Flak en dag bliver solgt.

"Hvad nu, hvis man en dag gør, som man gjorde ved DONG. Altså staten begynder at sælge infrastrukturen fra. Så kan det være, at der kommer nogle tyske ejere, som læser det her på en helt anden måde", siger Christian Danneskiold Lassen.

Han ærgrer sig på det kraftigste over, at det overhovedet har været nødvendigt at få sagen behandlet i retten, og det har ikke kunne løses ved dialog.

Hvad med det her argument om, at Energinet ikke kan leve med de usikkerheder der er, hvis du skal kunne få flyttet ledningen på deres regning?

"Den usikkerhed kan vi som lodsejere da heller ikke leve med. Det er staten, der kommer hos os for at lave noget. Vi tjener ikke noget på det. Vi skal bare være vært for det. Og det er vi også indstillet på at være. Vi vil dog ikke bare ikke risikere at komme til at betale for noget, som vi ikke selv har taget i gang".

Energinet siger, at den her ledning jo aldrig skal flyttes. Hvorfor er du så bekymret for, at den skal flyttes en dag?

"Se inde ved Ishøj. Der bliver jo gravet op derinde hver tredje dag efterhånden. Og særligt her på Østsjælland, hvor der sker mere og mere byudvikling, der er risikoen for, at du pludselig bliver rodet ind i et eller andet bare større. Og vores juridiske position er simpelthen bare ikke klar", siger Christian Danneskiold Lassen.

Dommen i Højesteret falder 15. februar. Fra Christian Danneskiold Lassen lyder det, at uanset udfaldet bliver det for ham det absolutte punktum for ham i den sag, som har kørt siden 2016.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle