L&F: Tiltrængt skub til erhvervsuddannelserne

Landbrug & Fødevarer roser regeringens udspil til et nyt erhvervsuddannelsessystem. Der er brug for flere faglærte unge i landbruget, lyder det.

Der skal også være nogle, der kan passe grise, høste korn og drive et landbrug i fremtiden.

Derfor glæder Landbrug & Fødevarer sig over regeringens udspil om erhvervsuddannelserne.

"Erhvervsuddannelserne har desværre ikke et omdømme, der står mål med deres muligheder og bidrag til samfundet. Derfor er der brug for at rebrande uddannelserne, så de mange fantastiske muligheder, der findes, står klarere. Vi skal have markant flere unge til at vælge en landbrugsuddannelse", siger Karen Hækkerup, adm. direktør for Landbrug & Fødevarer.

Hun glæder sig særligt over, at regeringen vil give elever i 7. - 9. klasse mulighed for at tage valgfag på erhvervsuddannelserne. Samtidig lægger man op til, at lærere fra erhvervsuddannelserne gennemfører undervisning og aktiviteter i folkeskolen.

"Det er meget positivt, hvis vi kan få knyttet erhvervsskoler og folkeskolen tættere sammen. Her håber jeg selvfølgelig, at landbrugsskolerne tænkes ind, så de unge kan få en fornemmelse af, hvilke fantastiske muligheder, der findes inden for vores erhverv med job lige fra mejerister til smede og elektrikere", siger Karen Hækkerup.

Fremtidens landbrug er digitalt

Samtidig bakker Landbrug & Fødevarer op om, at regeringen vil sikre midler til, at skolerne kan anskaffe sig moderne teknologisk udstyr til brug i undervisningen.

"Fremtidens landbrug og fødevareindustri er højteknologisk og kræver nye kompetencer. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi får uddannet vores unge i at kunne arbejde med selvkørende traktorer, droner og gps'er", siger Karen Hækkerup.

Regeringen vil også nedsætte et ekspertudvalg, der skal kigge på, hvordan 10. klasse kan erhvervsrettes, så flere vælger en erhvervsuddannelse. Det er også et forslag, som Landbrug & Fødevarer tidligere har været ude og slå et slag for.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle