Mediechefer om TV2-program: Helt klart til den tynde side

Mediechefer bakker L&F op i kritik af TV2-historie om astma og svinefarme, som de mener er "til den tynde side". TV2 afviser kritikken.

Der var ikke meget opbakning til TV2-redaktør Mikkel Hertz, da han i programmet Presselogen på samme tv-station søndag stod på mål for et indslag fra sidste uge rettet mod landbruget.

I indslaget forklarer en nabo til en svinegård, hvordan hun ikke har en diagnose, men har astmalignende symptomer, som hun mistænker hænger sammen med en svineproduktion i nærheden.

"Den er lige til den tynde side. Jeg synes, det er helt relevant at undersøge, hvordan landbrug og andre industrier i øvrigt påvirker vores sundhed og samfundet. Men jeg synes, at man skulle have lidt mere at gå i byen med her, enten i form af dokumentation eller flere mennesker, der stod frem. Jeg ville have researchet lidt mere", lød det fra chefredaktør på Jysk Fynske Medier, Peter Orry.

ingen dansk forskning

Landbrug & Fødevarers kommunikationsdirektør - og uddannet journalist - Christian Hüttemeier var inviteret i studiet for udtale sin kritik af TV2's journalistik i forbindelse med historien.

Han forklarede bl.a., at L&F har afvist at medvirke i indslaget, fordi TV2 baserer historien på rygter eller mistanker og ikke har dokumentation.

Der er nemlig ingen dansk forskning, der peger på en sammenhæng mellem symptomerne, personen i indslaget beskriver, og det at bo tæt på en svineproduktion.

tv2 afviser kritik

TV2-redaktør Mikkel Hertz sagde i Presselogen, at der er tale om regulær journalistik, som handler om, at der mangler viden på området.

"Vi har fortalt, at vi mangler viden om, hvorvidt det kan have helbredsmæssige konsekvenser at bo op ad en svinefarm", sagde Mikkel Hertz.

Hertil svarede Christian Hüttemeier:

"Det, jeg ser, er en historie, hvor en borger peger fingre af et erhverv. Det næste, jeg ser mandag, er, at I går til politikerne og spørger, om man ikke skal lave reglerne om. Det er ikke en historie om, at man gerne vil have undersøgt tingene mere".

kedelig historie

Børsens chefredatør Bjarne Corydon erklærede sig enig i, at historien var "helt klart til den tynde side", og at den kunne have været mere balanceret:

"Skulle man have fortalt den her historie med alt den tvivl og alle de åbne spørgsmål, der er, så havde det været en mere kedelig historie", sagde han i programmet.

Corydon bemærkede desuden, at svinebønder ikke altid har lige nemt ved at "komme ind på den journalistiske arena", og at det kan være som at cykle op ad bakke for bønder og Landbrug & Fødevarer i den her type sager.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle