Nordjysk mejeri har vendt minus til plus i løbet af uroligt år

I 2022 blev nordjyske Nørager Mejeri ramt af både ildebrand og hackerangreb. På trods af de mange udfordringer, præsterede mejeriet et overskud tæt på deres målsætning.

2022 har ikke været et nemt år for Nørager Mejeri. I starten af året blev mejeriet ramt af en kraftig brand som blandt andet betød, at mejeriet måtte sende mælk fra deres leverandører til andre mejerier. 

I marts blev selskabet igen ramt af uheld. Denne gang var der tale om et hackerangreb, som kostede både tid og penge at komme sig over. 

På trods af de mange udfordringer, formåede Nørager Mejeri at præsentere sorte tal på bundlinjen i regnskabet for det forgangne år.  Det viser årsregnskabet for 2022.

- I januar 2022 brændte selskabets kedelhus. Branden var voldsom, men heldigvis spredte ilden sig kun i et afgrænset område, så driften blev nærmest ikke påvirket og skaden dækkes af forsikringen. I marts 2022 blev selskabet ramt af et hackerangreb. Det tog tid og ressourcer, men i løbet af året kom selskabet tilbage på alle systemer, skriver virksomheden selv om de mange uheld i ledelsesberetningen. 

fra negativ til positiv 

Mejeriet slutter regnskabsåret 2022 med et resultat på 4,5 millioner kroner, og dermed er det lykkede virksomheden at vende negative tal til positive.

I 2021 fik mejeriet, som er en del af den nordjyske ostekoncern Nordic Food, et negativt resultat på -9,8 millioner kroner. 

Af ledelsesberetningen fremgår det, at man anser resultatet på 4,5 millioner kroner for acceptabelt i lyset af de store svingninger, der har været på markedet. Virksomheden havde forventet et overskud på 5-7 millioner kroner.

LandbrugsAvisen har forsøgt at få en kommentar fra direktør Martin Aagaard Pedersen, men det er ikke lykkedes endnu.

Stabil omsætning

Mejeriet sluttede regnskabsåret med en omsætning på lige under 600 millioner kroner. Dermed er omsætningen vokset med lidt over 100 millioner i forhold til året før, hvor omsætningen landede på 481 millioner kroner.

Af ledelsesberetningen fremgår det, at den øgede omsætning skal ses i lyset af de stigende priser på mælk, ingredienser, energi og emballage. 

Det nordjyske mejeri har løbende øget deres omsætning de sidste fem år, hvor omsætningen er vokset fra lige over 400 millioner til nu 598 millioner i det seneste regnskab i 2022.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle