Nu kan du indstille kandidater til årets fødevarepriser

Traditionen tro hædrer køkkenpriserne ildsjæle i de offentlige køkkener.

For fjerde år i træk uddeler Landbrug & Fødevarer to fødevarepriser til de offentlige køkkener. 

De to priser hedder henholdsvis Kantineprisen og Køkkenprisen.

Køkkenprisen er rettet mod de offentlige køkkener i Danmark, der udmærker sig inden for arbejdet med økologi og bæredygtighed.

De køkkener, der i sidste ende kommer i betragtning, vil først og fremmest blive udvalgt på baggrund af deres stærke bæredygtige profil, samt køkkenets vilje til at arbejde med at fremme udviklingen af bæredygtige måltider.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Med Kantineprisen 2023 sætter organisationen fokus på de bedste af de bedste, som viser vejen for branchen og serverer mange måltider hver dag.

Som noget nyt har Kantineprisen også et økologi-fokus og de indstillede kantiner, skal derfor have minimum ”Det Økologiske Spisemærke” i Sølv, lyder det i meddelelsen.

- Offentlige køkkener spiller en afgørende rolle for danskernes omstilling til mere bæredygtige måltider. Derfor er det naturligt, at Køkkenprisen sætter et fokus på netop at hylde de fagfolk, som formår at arbejde med bæredygtighed i måltiderne, uden at gå på kompromis med smag, kvalitet og ernæring for målgruppen, siger Kristian Ploug Grut, jurymedlem og ansvarlig for Køkkenprisen hos Landbrug & Fødevarer.

Der er åbent for indstillinger til Kantineprisen frem til den 20. april 2023, og til Køkkenprisen frem til den 1. maj 2023.

Herefter udvælges de nominerede køkkener, og Køkkenprisens jury aflægger anmeldt besøg i august. Udnævnelsen og fejringen af vinderen af Køkkenprisen 2023 finder sted i efteråret.
Indstil din kandidat og læs mere om Køkkenprisen her: https://goderaavarer.dk/priser/koekkenprisen

Du kan læse mere om kriterierne og indstille kandidater her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle