Ny coronasmitte hos Tönnies lukker slagteri i 22 dage

Myndighederne har forlangt lukning, trods Tönnies-koncernens protester.

De lokale myndigheder i Niedersachsen forlanger nu, at slagteriet i Weidemark, der er et af Tönnies-koncernens tyske enheder, skal lukkes i 22 dage.

Det skyldes, at der de seneste dage er dukket hele 112 smittetilfælde med covid-19 op blandt medarbejderne.

Produktionen bliver derfor lukket fra på fredag i hele 22 dage, forlangte distriktet Emsland onsdag aften, beretter tyske medier, herunder Agrarheute.

Dermed sendes op mod 2000 ansatte hjem. 

Også Emstek-slagteriet, der er en del af Vion-koncernen er plaget af udbrud blandt medarbejderne. Her er indtil videre 63 medarbejdere testet positive for sygdom. Derfor er slagtningerne i samarbejde med myndighederne nu nedsat fra de daglige 11.000 til nu 7.000, beretter de lokale medier. Samtidig udelukkes det ikke, at flere smittetilfælde kan føre til yderligere sanktioner i produktionen.

Presser de hårdt prøvede tyske landmænd

Lukningen af slagteriet i Weidemark samt begræsningerne i Emstek hos Vion medfører nu ekstra pres på de i forvejen hårdt prøvede tyske landmænd, der både er ramt af hårdt faldende notering som følge af udbruddet af afrikansk svinepest, samt af manglende slagtekapacitet.

Der findes ikke på samme måde opgørelser over, hvor langt bagefter de tyske slagterier er med slagtning, men slagtevægten har været jævnt stigende siden sommer og flere slagterier har meldt om, at de kun slagter mellem 60 og 80 procent af, hvad de normalt kører igennem anlæggene.

Det er anden gang i år, at Tönnies-koncernen får tvangslukket et slagteri af myndighederne. Første gang var, da den private slagterivirksomhed, der er Tysklands suverænt største slagterikoncern, i sommer fik lukket sit største site, nemlig Rheda-slagteriet med 6.000 ansatte i næsten fem uger.

 

 

Direktøren for slagteriet, Christopher Rengstorf kalder lukningen for "ude af proportioner og meldte onsdag aften, at man vil gå til domstolene for at få prøvet påbuddet. Han påpeger, at man ikke anser slagteriet for at være "en ekstraordinær risiko" - og at lukningen vil medføre store konsekvenser for landmænd og for dyrene i staldene.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle