Ny nedtur: Tyske slagtesvin presses ned i pris

Det tyske slagtesvinemarked er presset, hvorfor noteringen igen falder.

Så gik den ikke længere for den tyske slagtesvinenotering, der sænkes med tre eurocent til 1,20 euro pr. kg - svarende til 8,94 kr.

Det skriver Danske Svineproducenter, der omtaler det tyske slagtesvinemarked som værende under pres.

Priserne er presset af et overforsynet europæisk kødmarked, usikker efterspørgsel som følge af corona, og eksportmarkeder anført af Kina, der ikke kører glidende.

Og usikkerheden er senest blevet suppleret med udbruddet af afrikansk svinepest i Italien.

I Tyskland volder smitten med corona også problemer:

"For det tredje er den tyske Corona-incidens (p.t. ca. 580/100.000) steget drastisk på det seneste, og man forventer stigninger som vi allerede har set i andre europæiske lande", lyder meldingen fra Danske Svineproducenters markedsanalytiker Markus Fiebelkorn og fortsætter:

"Allerede nu er nogle medarbejdere på slagterierne i karantæne, hvilket resulterer i at de pågældende slagterier er nødt til at reducere deres slagteaktiviteter. Derfor er det for tiden næsten umuligt for de tyske omsættere at undgå de slagterier, som kun tilbyder huspriser for slagteklare grise uden kontrakt".

I sin markedsberetning oplyser han, at den tyske omsætterorganisation VEZG derfor ikke har andre muligheder end at sænke noteringen.

"Tyske markedsinteressenter håber nu på, at den nuværende uro på markedet kun er kortvarig og at efterspørgslen stiger markant i februar, som den statistisk set plejer at gøre", melder han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle