Nye tal: Dødsulykker i landbruget steg i 2019

I 2019 var der i alt syv dødsulykker i landbruget, har Arbejdstilsynet opgjort. Det er over dobbelt så mange som i 2018. I de første fem måneder af 2020 er seks personer omkommet i landbruget.

Landbruget er en farlig arbejdsplads, og hvert dødsfald er et for meget.

Den seneste opgørelse  fra Arbejdstilsynet viser at i alt syv mennesker mistede livet i en arbejdsrelateret ulykke i landbruget i 2019. 

Det er over dobbelt så mange som i 2018, hvor tallet var nede på kun tre dødsulykker, og to flere end i 2017, hvor det tungeste tal for dansk landbrug nåede op på fem dødsulykker.

Antallet har altså været faldende de senere år, men er nu steget let igen.

I alt var der for alle brancher 34 dødsulykker sidste år. Dermed sker næsten en femtedel af alle arbejdsrelaterede dødsulykker i Danmark inden for landbruget. 

De syv dødsfald i 2019 talte blandt andet den 34-årig landmand Svend Nygaard i Glejbjerg, der omkom i en ulykke med en væltet minilæsser d. 8. januar. Hans forlovede har siden været ude flere gange for at advare andre unge i landbruget.

Også en 59-årig mand blev i februar fundet død i en lade lidt uden for Grindsted. Manden var blevet klemt af en kartoffeloptager

I april skete årets tredje dødsulykke. I forbindelse med arbejdet ramte en traktor en højspændingsledning, hvorefter en 26-årige fører blev slynget ud af traktoren. Hans liv stod ikke til at redde. Og i juni omkommer blandt andet en 73-årig i en ulykke med en traktor.

I de første fem måneder af 2020 er der omkommet seks personer i landbruget. 

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle