Overborgmester aflyser udledning af spildevand i Øresund

Udledning af spildevand kan måske helt undgås, forsyningsselskabet Hofor bag, og overborgmester i København Frank Jensen (S) bakker op.

Der er begrundet håb om, at man helt kan undgå en udledning af 290.000 kubikmeter spildevand i Øresund.

Det siger Hofor, som er selskabet, der har fået tilladelsen til spildevandsudledningen. Arbejdet skulle være gået i gang den 24. maj, men er blevet udskudt til efteråret, og nu er der ny melding fra Frank Jensen (S), overborgmester i København. Han kalder udledningen for "aflyst".

"Jeg er glad for at kunne sige, at den planlagte udledning af spildevand, der kun er mekanisk renset, nu er aflyst. Nu forpligter Københavns Kommune og Hofor hinanden på at forsøge at finde en løsning", siger Frank Jensen i en pressemeddelelse.

Sagen handler om 290.000 kubikmeter spildevand, der efter planen skulle ledes ud i Øresund, for at man kunne arbejde videre på en udbygning af Nordhavn i København.

Spildevandet, der kommer fra Gentofte, Frederiksberg og København, skulle ledes ud i Øresund, mens ledningen midlertidigt var lukket.

Undersøger anden løsning

Hofor, der er selskabet bag, er lige nu ved at undersøge, om man kan rense spildevandet lokalt, og hvordan man kan transportere spildevandet. Desuden ses der på, om man kan lave nogle konstruktionsmæssige løsninger omkring det byggeri over spildevandsledningen, der skal laves.

Det er en transport af spildevandet, der lige nu virker som den mest oplagte løsning ifølge Hofor.

"Det, som har ændret sig, er jo, at vi har fået mere tid. Vi har mange flere måneder til at gå ind i en proces og få det til at lykkes", siger Ole Adeler, der er forsyningsdirektør i Hofor.

Arbejdet var planlagt til at gå i gang søndag den 24. maj, men sagen er blevet en varm politisk kartoffel.

Fra partier og organisationer har der lydt kritik af udledningen på grund af de miljømæssige konsekvenser.

Ole Adeler afviser dog, at Hofor har ændret noget på grund af det massive politiske pres, sagen har afstedkommet.

"Det er en del af hverdagen, at vi skal have tingene til at hænge sammen på den gode måde. Jeg ser det her som en mulighed for, at alle kan blive enige om, at vi skal finde en god løsning, der gavner både byudviklingen og miljøet", siger han.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle