Overskud på stort aktielandbrug mindre end ventet

En lavere svinepris i sidste kvartal af 2017 påvirker Axzons resultat.

Mens aktielandbruget Axzons omsætning for 2017, som landbrugsavisen.dk skrev tidligere i år, lander på et rekordhøjt niveau, så skuffer selskabets overskudsmargin.

Ifølge selskabets foreløbige og ureviderede regnskab  for 2017 lander omsætning helt præcis på 1,653 mia. kr. Det svarer til forventningen, og det er en stigning på 11 procent i forhold til året før.

Til gengæld holder Axzons egen forventning  til årets overskudsmargin ikke. Forventningen lød på omkring 27-28 procent, men med et opnået EBITDA på 426 mio. kr. lander procenten på 25,8.

Overskudsmarginen angiver, hvor meget af omsætningen en virksomhed beholder som indtægt. En overskudsmargin på 25,8 betyder at virksomheden har en nettoindtægt på 25,8 øre for hver krone af omsætningen.

Overskudsmarginen på 25,8 procent er dog en stigning fra 2016, hvor procenten var 21,9.

”Vores effektivitet har været i top, og den mindre overskudsmargin skyldes en faldende svinepris og en lav markedspris for vores besætning af levende svin ved udgangen af året”, siger CEO Tom Axelgaard, Axzon.

Alle tallene stammer fra Axzons foreløbige og ureviderede regnskab for 2017. Det endelige og reviderede regnskab bliver først offentliggjort 28. februar.

Axzon forventes at skifte navn til Goodvalley med virkning fra 27. februar. Den endelig beslutning om et navneskift tages på en ekstraordinær generalforsamling 26. februar.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle