Politiker: 3F skal droppe sine mafiametoder mod landbruget

3F bruger mafiametoder til at få landmænd til at tegne overenskomst med 3F, mener den liberale politiker Alex Vanopslagh.

Fagforbundet 3F har rettet sit fokus mod landbruget, hvor flere landmænd oplever at blive varslet med konflikt, hvis ikke de tegne overenskomst med 3F.

Senest kunne Landbrugsavisen.dk skrive om den sjællandske mælkeproducent Anders Kappel, som risikerer, at hans 17.000 dagligt producerede killo mælk ikke bliver hentet af Arlas chauffører, der er organiseret under 3F, hvis han ikke tegner overenskomst.

Det møder kritik hos den liberale politiker og debattør Alex Vanopslagh, der i et debatindlæg hos Jyllands-Posten langer ud efter 3F og de "mafiametoder", de benytter, fordi landmanden har tegnet overenskomst med andre end 3F.

"Anders (Kappel, red.) har valget mellem at få smadret sin forretning eller være tvunget til at indgå en overenskomst. Det er ganske enkelt noget svineri", skriver Alex Vanopslagh og fortsætter:

"Den slags opførsel er en trussel mod opbakningen til den danske model – og vi borgerlige politikere skal blive bedre til at råbe vagt i gevær og værne om retten til at indgå overenskomst med dem, som man finder passende".

Politikeren understreger til sidst i indlægget, at der bestemt er grund til at hylde den danske model - hvor arbejdsmarkedets parter bliver enige om forholdene - og forbund som 3F, når der bliver fundet fredelige løsninger.

Men Alex Vanopslagh skriver også, at der skal gøres op med 3F's "magtmonopol":

"I dag har bestemte forbund som 3F patent på at optræde under den danske model, og det betyder, at de kan opføre sig, som de vil, fordi de sidder på et magtmonopol. Samtidig giver konfliktretten helt urimelige beføjelser til at tryne sagesløse mennesker. Det skal vi gøre op med".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle