Stabile priser holder grisenoteringen i ro

Men Danish Crown holder godt øje med, hvor store mængder der den kommende tid bliver sendt på markedet fra de europæiske frysehuse.

Det er forhåbentlig stilhed før stormen. I disse dage går feriesæsonen på hæld i det nordlige Europa, men snart er det sydeuropæernes tur.

Og det skaber en pæn aktivitet på det europæiske marked for fersk grisekød, melder Danish Crown i denne uges markedsberetning.

- Vi befinder os lige nu i hullet mellem ferieperioden i Nordeuropa og de store ferieuger i Sydeuropa, som ligger i anden halvdel af august. I et normalt år sætter ferieugerne i Spanien, Frankrig og Italien typisk priserne på særligt skinkerne under pres, men det ser ikke ud til at ramme os i år, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

- Tværtimod har vi set en stigende interesse fra indkøbernes side den seneste uge, og nu skal vi helst se, at det bider sig fast.

De stabile priser i Europa generelt betyder, at slagteriet lader deres notering til andelshaverne ligge stille i den kommende uge.

Griseprisen forbliver dermed på 11,50 kroner per kilo for slagtegrise og 7,80 kroner per kilo for søerne.

Generelt er priser stabile i øjeblikket, melder Danish Crown.

- Der en godt salg af forender, nakker, bove og brystflæsk, mens salget af skinker, kamme og bacon er jævnt, lyder det.

holder øje med frusehusene

- Den store ubekendte i Europa lige nu er mængden af varer, der i de kommende uger rammer markedet fra frysehusene, siger Mads Stougaard.

- Forårets EU-ordning med støtte til privat oplagring løber i øjeblikket ud og det vil sende nogle frosne varer i markedet, vi kender de samlede mængder, men der er ingen der har et overblik over hvor store mængder, der kommer ud hvornår. Det kan påvirke mulighederne for at hæve priserne i de kommende uger, så det følger vi tæt, siger Mads Stougaard.

De 11,50 kroner er tæt på den højeste notering andelshaverne har fået på denne tid af året de seneste fem år. Kun i 2019 lå priserne højere.

Til gengæld er griseproducenternes indtjening sat under pres, da også produktionsomkostningerne til strøm og foder ligger højt.

 

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle