Svinenotering er uændret for ottende uge i træk

Flere grise må udsættes efter produktionsstop i Horsens denne uge. Imens er sopriserne hakket til rekordlavt niveau.

Januarsløvhed og corona-restriktioner holder fortsat svinenoteringen stangen på 9,50 kroner per kilo.

Dermed skal svineproducenterne skrive 9,50 kroner i bedrifternes Excel-regneark for nu ottende uge i træk. Det melder Danish Crown i sin ugentlige markedsopdatering.

Ifølge global salgsdirektør Lars Albertsen halter markedet for fersk grisekød fortsat, omend de europæiske slagterier har indstillet sig på situationen.

"Der er rigtigt mange slagteklare grise i Europa lige nu. Vores vurdering er dog, at en del af vores kollegaer rundt om i Europa tilpasser slagtningen efter, hvor meget kød de kan sælge i markedet. Derfor er der en relativ god balance i markedet", mener han.

For søerne gælder der dog en anden historie.

Her falder noteringen med 20 øre per kilo til et rekordlavt niveau på kun 4,3 kroner per kilo. Så lavt har noteringen ikke ligget i mindst ti år, viser Danish Crowns oversigter over noteringer. Sidst, den lå så lavt var i starten af 2016, hvor bundniveauet var på 4,5 kroner i nogle uger.

 

Udfordret af produktionsstop i Horsens

Også i Danmark er der mange slagteklare grise. Danish Crown må udskyde flere grise end ventet som følge af en række produktionsstop på koncernens største slagteri i Horsens flere dage denne uge.

Dermed står 268.000 grise i kø til slagtning og må udsættes til næste uge. Det er nogle flere end de 245.000 grise, som koncernen forventede sidste uge - og svarer til lidt over en uges samlet produktion for alle andelsselskabets slagterier.

Danish Crown forventer at kunne reducere antallet af udsatte grise med 35.000 i uge 4 på grund af overarbejde flere steder, så der skubbes omkring 230.000 grise efter næste uge.

Hvad angår delstykkerne melder Danish Crown, at "der er et stabilt salg af skinker, bacon og brystflæsk. Forender og bove afsættes jævnt, mens nakkerne er ude af sæson og derfor er det ferske salg under pres".

Til markederne uden for Europa er der et godt salg til Kina og en jævn afsætning til Japan.   

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle