Svineproducent taber 100 kroner per gris – forsøger at få det bedste ud af situationen

Mens Henrik Nielsen må se langt efter at tjene penge i øjeblikket, sanerer han besætningen, mens priserne alligevel er lave.

Henrik Nielsen fra Lund ved Horsens sætter lige 100 kroner til, hver gang han producerer en gris, fortæller han til Avisen Danmark.

Det er et resultat af de laveste svinepriser i 12 år, hvor afrikansk svinepest i Italien senest har gjort det europæiske marked usikkert.

Uroen gav også et dyk i den beregnede pris for smågrise, som nåede 314 kroner, hvilket er den laveste i tre år. Henrik Nielsen har en svineproduktion med 600 søer og producerer 20.000 smågrise om året. De sælges videre til andre landmænd.

Svineproducenternes forretning er også udfordret af øgede omkostninger til især foder, men også stigende energipriser. Den uheldige kombination har fået Henrik Nielsen til at sætte sin produktionen af smågrise på pause de kommende måneder.

”Vi er ved at lave en sanering lige nu, hvor vi sætter nye dyr ind med en højere sundhedsstatus. Det er temmelig dyrt at skifte en besætning ud på den måde, men det er billigere at gøre nu, hvor vi alligevel taber penge på at producere", siger Henrik Nielsen til Avisen Danmark.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle