To traktorer til at trække mejetærskeren ud af pløret

Det kræver nogen hestekræfter at trække en mejetærsker op fra pløret.

En meget våd sommer betyder meget våde marker. Og selvom kornet er nogenlunde tørt, er det svært at få høstet, når maskinerne sætter sig fast. 

Det oplevede familien Revsbech, da Lykkegårdens mejetærsker satte sig godt og grundigt fast på deres eng ud for Randers Fjord. 

Det drejer sig om en Claas Lexion 440, og der skulle hele to traktorer til for at trække den fri - en Case Magnus 280 og en Case Puma 160, der begge måtte spænde kornvognene af for at trække mejetærskeren løs. 

"Vi prøvede først at trække bagud med Magnummen, men det virkede ikke, og derfor blev begge traktorer sat foran, hvorefter vi fik mejetærskeren fri af pløret," forklarer Line Revsbech, der har indsendt billeder til Skyd høsten af situationen. 

Lykkegården er en familiegård, der er drevet af to generationer. Det drejer sig om Line Revsbechs far, Henning, som kørte mejetærskeren, samt hendes mand, Søren, der kørte fra sammen med Line selv. 

Også parrets to sønner var med i henholdsvis den ene traktor og mejetærskeren hele dagen, da de stadig havde sommerferie på det tidspunkt. 

Høsten er gået ok for familien. Dog har de måtte høste det meste vådt. 

Tankbil og 30.000 liter mælk kom på glatis 13. december · 12:36

"Kornet må derfor hjem omkring tørreriet, før det kan leveres til grovvaren," forklarer Live Revsbech og fortsætter: 

"De få høstdage, der har været er startet tidligt og sluttet hen på natten. Vi mangler stadig 65 hektar hvede og vårbyg. Noget af det i engene mod Randers Fjord, hvor vi gruer for, om vi kan køre, da jorden stadig er meget blød efter al den regn."

Lykkegården har udover 400 hektar jord, hvor halvdelen drives med hvede, raps og vårbyg, også et kvægbrug med 330 årskøer ved Ørsted. 

Line Revsbech og resten af familien deltager i Skyd høsten bedst. Her kan de både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu