Landbogruppen Sønderjysk har netop nu tyrestationen Blaksmark nord for Varde til salg og leder efter en køber til den ret specielle ejendom.

Lige nu har Landbogruppen Sønderjysk  en ejendom til salg, som tidligere har fungeret som tyrestation Blaksmark. Den markante ejendom består af flere bygninger, såsom en lang række stalde, lader og foderlade, plansiloer, maskinhus - og ikke mindst 152 ha. samlet i en blok.

Det skriver Landbogruppen i en pressemeddelelse.

Tyrestationen ved Varde blev lukket ned allerede i 2012, efter at VikingGenetics valgte at samle deres aktiviteter i Assentoft ved Randers, svenske Skara, Bovlund ved Agerskov og finske Hollola. Siden er stationerne i Hollola og Bovlund lukket.

"Det er takket være blandt andet genomisk selektion, at antallet af VikingGenetics-ejede tyre er reduceret fra 3.700 til nu cirka 500 indenfor de seneste 10 år. Vi lukkede også tyrestationen ved Bovlund i 2018, og koncentrerer nu vores sædproduktion på to enheder", siger Lars Nielsen, avls- og produktionschef i VikingGenetics.

Ejendomsmægleren leder derfor nu efter den rette køber:

"Ejendommen ligger i et godt område, hvor der er god efterspørgsel på jord. Det er tidligere lykkedes os at sælge en anden tyrestation ved Bovlund i Sønderjylland, så vi er ikke i tvivl om, at det nok vil lykkes at finde en køber til ejendommen. Det handler blot om at finde den helt rette", siger ejendomsmægker Hans Henrik Christensen.

Sjælden type ejendom med god arrondering

Den tidligere tyrestation er en meget specialiseret og sjælden type ejendom, fortæller LandboGruppen Sønderjysk, netop pga. de mange bygninger:

"Det er ikke en ejendom for alle og enhver. En potentiel køber kunne være en etableret mælkeproducent der ønsker at udvide, eller en producent, der vil ombygge dele af bygningerne til økologiske høns eller slagtekyllinger. Jorden ligger attraktivt med en god arrondering, tæt på bygningerne. Så det ville være nemt for dyrene at komme ud. Derfor vil ejendommen være attraktiv for en økologisk bedrift", siger Hans Henrik Christensen.

Bygningerne vil i følge ejendomsmæglerene også kunne bruges til fx lagerplads, udlejning eller lignende.

God plads

De tre nyeste bygninger er fra 2005 og er i rigtig fin stand med mange muligheder og kraftigt inventar, ligesom der er 15.000 kvm i alt under tag.

Ejendommen er miljøgodkendt til omkring 450 kreaturer, men der vil være mulighed for yderligere udnyttelse af de kæmpemæssige bygninger, forklarer Hans Henrik Christensen.

Anden tyrestation solgt i år

I januar i år blev en anden tidligere VikingGenetics tyrestation solgt.

Her var der tale om tyrestatione i Bedsted ved Agerskov.

Køberen var en lokal investor, Herman Jønsson, ejer af Revslund Entreprenør- og Maskinstation.

Herman Jønsson skal dog ikke selv benytte sig af de omkring 15.000 kvadratmeter bygninger samt 160 hektar.

"Jeg har købt den og skal leje den ud til en lokal mælkeproducent", forklarede erhvervsmanden i januar til landbrugsavisen.dk

 

 

 

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle