Verdens største kvægnation vil erobre en større del af mejerieksporten

Indien har store planer om at øge mælkeproduktion og indtage en større rolle på eksportmarkedet for smørfedt.

Den indiske kvægbestand er i vækst og næsten hver tredje af verdens kvæg er nu registreret i det store land. Med en selvforsyningsgrad på 100,2 procent skal væksten i kvægbestanden og køernes ydelse benyttes til at erobre en større del af verdensmarkedet for mejeriprodukter.

Det skriver det italienske analysebureau CLAL.

For 2022 forventes en vækst i mælkeproduktion fra køer på 2,1 procent og for mælk af andre typer (bøffel, får og geder) på 2,4 procent. Det vil bringe den samlede indiske mælkepulje op på 203,5 millioner tons. Til sammenligning forventes der produceret cirka 565 millioner tons mælk på verdensplan.

Indiens ambition er at erobre en større del af eksportmarkedet for smør og andre typer fedt og man sigter efter at sælge mere til lande i Mellemøsten, det sydøstlige Asien og Nordafrika. USA og Storbritannien ventes også at blive opsøgt som købere af indiske mælkeprodukter.

Den indiske eksport af mejeriprodukter voksede med 41,6 procent i januar og februar sammenlignet med de samme måneder sidste år, hvor væksten allerede var løftet med næsten 83 procent sammenlignet med begyndelsen af 2020.

Der bor næsten 1,4 milliarder mennesker i Indian og de drak i gennemsnit 54,1 liter mælk i 2021. Den samlede indiske eksport af landbrugsprodukter tegnede sig for en værdi af 50 milliarder euro i 2021.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle