Ægproducent tror ikke på vildt prisspring til 7 kroner: Men højere indtjening er nødvendig

Selvom prisstigninger på æg er helt nødvendige for branchen, tror ægproducent Lars Bojsen ikke på historien om, at æg kan stige til 6-7 kroner stykket.

Tirsdag lød det, at et forsigtigt bud på vejen ud af den økonomiske krise, som mange ægproducenter lige nu befinder sig i, er at prisen stiger til mellem 6-7 kroner pr. æg.

Meldingen kom fra direktør i Vestjyllands Andel, der sælger en del foder til ægproducenter, og bestyrelsesmedlem i Dava Foods, der har to ægpakkerier i Danmark, Steen Bitsch.

Og selvom en prisstigning er strengt nødvendig, idet udgifterne til foder og strøm er steget eksplosivt, tror ægproducent Lars Bojsen, der har 150.000 burhøns ved Horsens, ikke på de 7 kroner.

- Hvorfor skulle forbrugerne være villige til at betale så meget for et æg? De vil nok bare vælge at købe kikærter eller noget andet i stedet for, siger Lars Bojsen til JP Horsens.

Ifølge Lars Bojsen kostede et kilo foder sidste år 180 kroner, mens prisen i dag ligger på mellem 250 - 270 kroner. Springkilde Æg bruger 20 ton foder om dagen, hvormed virksomheden bruger omkring 18.000 kr. mere om dagen på foder end tidligere. 

Ifølge Reuters er prisen på æg allerede steget flere steder i verden - blandt andet i Frankrig, hvor prisen er steget med 69 procent. 

Det skyldes blandt andet også en begyndende global mangel på æg, fordi mange millioner æglæggere er blevet slået ned i forbindelse med de voldsomme udbrud af fugleinfluenza de seneste år.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle