Nordjyder åbner stalddørene for job til flygtninge

Landbonord melder sig under fanen for at hjælpe med at få folk i arbejde og integreret.

Det hjælper flygtninge at blive integreret, hvis de kommer i arbejde. Og samtidig er der masser af arbejdspladser i landbruget.

Sådan lyder det fra landbruget i Vendsyssel, der derfor er gået i samarbejde med Jammerbugt, Hjørring, Brønderslev og Frederikshavn Kommuner for at få flygtninge i praktik blandt køer og grise.

Det fortæller DR Nordjylland.

"Vi melder os simpelthen under fanen for at hjælpe vores land med at få folk i arbejde og integreret, siger formanden for Landbo Nord, Niels Vestergaard Sallling.

Arla smider britisk formand ud af mejeriet - beskyldes for urent trav 12. december · 14:58

Landbruget har stor erfaring med at bruge udenlandsk arbejdskraft specielt fra Øst-Europa og Niels Vestergaard Salling tror at flygtninge, som kommer i praktik i landbruget kan blive til varig arbejdskraft.

"Dem, der vælger at komme i praktik hos os, er formentlig interesseret i faget, og kan dermed blive et stort aktiv for os," siger Niels Vestergaard Salling.

Han understreger dog, at succesen afhænger af, at der bliver fundet en enkel måde at samarbejde på.

"Vi skal passe på, at vi ikke får lavet en masse forkromede ordninger, så det bliver alt for svært at få flygtninge integreret. Det er der sådan set ingen grund til," siger landmændenes formand til DR Nordjylland.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu