11 drenge holdt blå mandag på gods: Hellere traktorer end shopping

En gruppe drenge tog på blå mandag på landbrug i stedet for at tage ind i gågaden.

I Saltum i Nordjylland har en gruppe på 11 drenge holdt en blå mandag udover det sædvanlige. De tog ikke ind til Aalborg. De tog ud på Birkelse Gods, beretter TV2 Nord.

"Det er spændende i stedet for at gå rundt inde i gågaden, det kan jeg godt lide," forklarer Rasmus Koller, en af drengene.

Jens Richter Jungersen, medejer af JSJ-agro I/S, er glad for interessen fra de unge poder.

"Det har vi ikke oplevet før, men det er en rigtig god ide, at komme ud og sparke dæk og have en hyggelig dag hos os. Landbruget har ikke altid det bedste ry, så det er skønt, at de unge kommer herud," siger Jens Richter Jungersen til TV2 Nord.

Se også tv-indslaget hos TV2 Nord.

Faktaboks

Birkelse Gods er en gammel hovedgård, hvis historie går helt tilbage til 1202. Her omtales Birkelse første gang (dog som Birkils) i et kongebrev, hvor Valdemar 2. Sejr stadfæstede Vitskøl Klosters besiddelse af Birkelse. Sidst i 1300-tallet blev gården afhændet til Børglundbispen, der i en årrække var ejer af Birkelse. Fra ca. 1450 til 1618 havde Birkelse en række forskellige ejere. Mellem 1555 til 1697 blev hovedbygningen opført.

Birkelse Gods er centrum for driftsfællesskabet JSJ-agro I/S, der blev etableret af Jens Jungersen og Jørgen Skeel i 2006. Selskabet beskæftiger 10 medarbejdere og driver 2.650 hektar totalt med planteavl og juletræer.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu