1956 var en dramatisk brydningstid

Landbruget undergik store forandringer i 1956.

Da landboforeningernes nye blad - Landsbladet, i dag LandbrugsAvisen - så dagens lys for præcis 60 år siden i dag, lørdag, 1.oktober 1956, dumpede det ned i begyndelsen af en dramatisk brydningstid, der på få årtier forvandlede dansk landbrug fra landets bærende erhverv til en minoritet.

På overfladen lignede erhvervet sig selv. Der var stadig 200.000 bedrifter og 1200 mejeriskorstene. Antallet af brug med egen malkemaskine var i god vækst (128.000). Og landbrugets eksport udgjorde 60 procent af Danmarks samlede eksport.

Men efterkrigstidens folkevandringer fra land til by var i fuldt sving. Ved julitællingen var der 181.000 medhjælpere beskæftiget i primærlandbruget – 10.000 færre and året før. Til gengæld var der kommet 8000 nye traktorer til, så nu havde hvert tredje landbrug egen traktor.

Samtidig var bytteforholdet forværret. Læs mere  om 1956 her.

LandbrugAavisen fortæller her på vores hjemmeside løbende om de sidste 60 år i dansk landbrug - de år, vi har eksisteret på grund af - og for - dansk landbrug.

Læs mere om på vores jubilæums-hjemmeside www.godhistorie.dk og del meget gerne dine egne minder fra året - eller andre år - ved at indsende dem nederst på siden eller lægge dem på det sociale medie Instagram med hashtagget #taklandmand.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle