2000 får brev om EU-støtte: Du er i forkert branche

NaturErhvervstyrelsen er i gang med at informere golfklubber, lufthavne og andre om, at deres branche mister landbrugsstøtte. Mange beholder dog støtten.

Fra næste år er det kun landbrug, der kan få landbrugsstøtte. Sådan lyder en af hensigterne i EU-reformen, og nu er NaturErhvervstyrelsen i gang med at sende breve til de cirka 2000 støttemodtagere, som fremover risikerer at miste støtten. 

Det er eksempelvis personer, der driver lufthavne og golfklubber. 

Størstedelen af de 2000, der modtager brevet, vil dog ikke miste støtten, siger styrelsen. Det skyldes, melder de, at man under alle omstændigheder anses som aktiv landbruger i 2015, hvis man har fået udbetalt mindre end 5000 euro (ca. 37.500 kr.) i 2014. 

NaturErhvervstyrelsen forventer, at kun ca. en tredjedel af de ansøgere, der modtager breve, reelt vil skulle dokumentere, at de er aktive landbrugere. 

Der er to muligheder, hvis man vil have landbrugsstøtte i 2015, skriver styrelsen. Enten skal man være registreret med en branchekode, der betyder at man anses for at være aktiv landbruger, eller også skal man dokumentere, at man opfylder en af de undtagelser til reglen, der gør at man alligevel anses for at være aktiv landbruger.

Mulighederne for at blive undtaget fra reglerne om aktiv landbruger, samt hvordan det skal dokumenteres, fremgår af brevet og vores hjemmeside.  

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle