227 millioner kroner skal kortlægge fremtidens drikkevand

Regeringen afsætter 227 millioner kroner til nye drikkevandsboringer i kortlægning af grundvandet.

Grundvandskortlægningen skal fortsætte, og det får nu miljøminister Kirsten Brosbøl til at afsætte 227 millioner kroner frem til 2020 til nye drikkevandsboringer. Det oplyser Miljøministeriet.

"Danskernes drikkevand kommer fra rent grundvand, og det skal det fortsat gøre.  Vi har et utroligt godt overblik over, hvor grundvandet findes, og hvor de udsatte områder er. Men hvert år kommer 20-40 nye drikkevandsboringer til i områder, som ikke er kortlagt. Derfor skal vi fortsætte med kortlægningen, så vi har mulighed for at beskytte grundvandet og sikre rent drikkevand," siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Naturstyrelsen vurderer, at der med nye boringer skal kortlægges et areal på 40-80 km2 årligt.

KORTLÆGNING GIVER BESKYTTELSE

Det er Naturstyrelsen, der kommer til at stå for den fortsatte kortlægning af grundvandet, hvortil der er afsat 227 millioner kroner i perioden 2016 til 2020.

Naturstyrelsen udpeger indsatsområder, hvorefter kommunerne skal lave indsatsplaner, som fastlægger den beskyttelse, der er nødvendig i de enkelte områder, og sikrer den nødvendige målrettede beskyttelse af vandforsyningerne.

"Det er en god fordeling, at Naturstyrelsen fortsætter med at udpege indsatsområderne, samtidig med at kommunerne fortsætter den lokale beskyttelse, som de er mestre i," siger Kirsten Brosbøl.

Den fortsatte grundvandskortlægning skal ske med en ændring af vandforsyningsloven, som er i høring fra 28. november til 7. januar.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle