30 procent af danskerne har skåret i kødforbruget

12 procent af forbrugerne har skåret i deres forbrug af kød inden for det seneste seks måneder, viser ny rapport fra Aarhus Universitet.

Danskerne har allerede taget forskud på de nye kostråd med sundere og mere klimavenlig kost, som Fødevareministeriet for nyligt lancerede. 

En netop offentliggjort undersøgelse fra Aarhus Universitet med 3.000 forbrugere i alderen 18 til 70 år viser, at 30 procent har reduceret eller stoppet deres kødforbrug.

For 18 procent af forbrugerne er ændringen af deres kødvaner sket for mere end seks måneder siden, mens 12 procent af forbrugerne har ændret vaner inden for de seneste seks måneder.

Undersøgelsen, der er udført af MAPP Centret på Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus Universitet, viser også, at kød fortsat er en del af kosten hos mange, også hos de forbrugerne, der i undersøgelsen angiver, at de har skåret ned på deres kødforbrug.

"Blandt de personer, der har reduceret kødforbruget, spiser 3 procent nemlig stadig kød hver dag, og næsten halvdelen definerer sig selv som kødspisere", fremgår det af en pressemeddelelse om undersøgelsen.

Især unge, kvinder og personer med videregående uddannelser har skruet ned for forbruget af kød, og mange af dem har ændret vaner af hensyn til miljø og klima. Det er således 70-75 procent, der vælger miljø og klima som baggrund for deres mindre kødforbrug.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle