Økologisk Landsforening skal have ny formand

Formand for Økologisk Landsforening Per Kølster genopstiller ikke - stopper ved generalforsamling i marts 2022.

Økologisk Landsforening skal have ny formand til foråret.

Efter ni år på posten som formand for Økologisk Landsforening har Per Kølster valgt ikke at genopstille, når foreningen har formandsvalg til generalforsamlingen 4. marts 2022.

Det skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

»For mig handler det om at kende sin udløbsdato og behov. Jeg er nået en alder, hvor jeg nok har solid erfaring, men også har behov for at drosle ned på aktiviteterne«, siger Per Kølster (67) om årsagen til sit valg.

»Jeg vil slutte min formandstid til marts i taknemmelighed over mine ni år i sagens tjeneste. Og jeg forventer, at jeg kan give stafetten videre til en ny forperson, som jeg ikke tvivler på også har den nødvendige ildhu for at bringe foreningen videre«.

Der er her og nu ingen kendt ’kronprins’ til formandsposten.

Har brug for ro

Per Kølster har det seneste års tid været udsat for en del kritik fra baglandet på grund af bestyrelsens forslag om en ny, demokratisk struktur i foreningen.

Han afviser dog, at kritikken har spillet en rolle for hans beslutning. Til netmediet Økologisk Nu siger han, at han grundlæggende oplever ’solid opbakning’, at han er sin egen hårdeste dommer, men at han i bund og grund har behov for et mere roligt liv.

»Alting har en ende. Der er en udløbsdato, og så er spørgsmålet at finde ud af, hvor den er. For mit vedkommende er den på et tidspunkt, hvor ens omverden begynder at prikke til en og sige, at der er andet her i livet. Jeg har fem børn, en mor der sidder på plejehjem og venner, der skal passes og ses. Jeg har behov for at få et mere roligt liv og mere tid til det nære«, siger han til Økologisk Nu.

Stor drivkraft

I sin tid som formand har Per Kølster bl.a. været med til at føre Økologisk Landsforening ind i en ny tid, hvor økologien er vækstet betragteligt både i areal og forbrug.

Han har sammen med foreningens bestyrelse og ledelse lagt en langsigtet strategi for, hvordan økologien kan bidrage til at sætte dagsordenen for et forandret og bæredygtigt fødevaresystem for fremtiden.

Senest har det resulteret i etableringen af Innovationscenter for Økologisk Landbrug, som åbnede 1. oktober 2021.

»Per har været en meget stor drivkraft for økologien og de grundlæggende principper, som økologien bygger på. Han er passioneret og har med sin professionelle baggrund og mangeårige erfaring været primus motor for foreningens arbejde med at tegne en vision for fremtidens landbrug - og dermed positionere økologien som en vigtig del af løsningen på et bæredygtigt landbrugs- og fødevaresystem«, siger Helle Borup Friberg, direktør i Økologisk Landsforening.

Beklager

Hans Erik Jørgensen, formand for Landbrug & Fødevarers Økologisektion, beklager, at formandskollegaen i Økologisk Landsforening, Per Kølster, har besluttet at stoppe på posten.

»Vi har haft et helt utrolig godt samarbejde. Per kan rigtig meget og noget helt specielt, og han har lagt ufatteligt meget krudt og kræfter i Økologisk Landsforening«, siger Hans Erik Jørgensen.

»Men også i L&Fs Økologisektor kommer vi helt sikkert til at savne ham. Når der er noget, vi skal lave i fællesskab, er han der bare«.hac

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle