10.000 kr. og æren til grøn landmand

Fristen for tilmelding til årets grønne landmand er udsat til 10. april.

10.000 kr. lige ned i foret. Det sætter landbruget og de grønne organisationer på højkant til »årets grønne landmand« - en landmand som gør lidt ekstra for miljøet.

Og der er ikke bare penge på højkant. En af de indstillede landmænd får desuden mulighed for at deltage i og vinde WWF Baltic Sea Farmer of the Year Award.Videncentret for Landbrug (VFL) har nu udsat fristen for at indstille sig selv, en kollega eller en kunde indtil 10. april.

Konkurrencen skal synliggøre den vigtige rolle, landmænd har med at pleje markerne, naturen, landskabet og miljøet, og den henvender sig lige så meget til konventionelle som til økologer.

»Vi leder efter first-movere, der gør noget ekstra for miljøet og samtidig har en sund økonomi,« siger Frank Bondgaard, VFL, der er ankerperson på projektet.

Udgangspunktet for konkurrencen er meget bredt. Det kan såvel handle om god forvaltning af næringsstoffer, der reducerer udledningen, som om reduceret brug af pesticider eller brug af alternativer til kemisk bekæmpelse. Klimatiltag, natur- og landskabspleje tæller også med i vurderingen. Gerne noget, andre landmænd kan blive inspireret af. Konkurrencen er arrangeret af Videncentret for Landbrug (VFL) i samarbejde med DN, WWF og LandbrugsAvisen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle