Et aftenmøde gav 27 krydser på kortet

Landmænd vil hellere snakke med deres oplandskonsulent, end at kommunen trækker noget ned over hovedet på dem.

I sidste ende afhænger succesen af, hvordan kompensationsordningerne bliver. Men på nuværende tidspunkt er landmændene generelt ikke afvisende over for minivådområder mod fuld kompensation. Sådan lyder erfaringen fra Mikael Kirkhoff Samsøe, miljøkonsulent i Gefion. Han har haft et mindre projekt og opsøgt landmænd omkring Saltø Å i lighed med den måde, hvorpå de kommende oplandskonsulenter skal arbejde.

»Landmændene har taget godt imod mig. Jeg har kontaktet en lang række lodsejere, hvor jeg kunne se, at et minivådområde ville være interessant, og jeg har fået lov at snakke. De er ikke ellevilde, men hvis man spørger, om man må besøge dem og fortælle om begrænsninger og muligheder, siger de ikke nej. Men det er jo ikke en garanti for, at det bliver til noget,« siger han.

En aften tog Mikael Kirkhoff Samsøe et møde med bestyrelsen i Saltø Ålaug, og det gav pote.

»Vi fik lavet 27 krydser på et kort, og jeg har fået besøgt halvdelen. Når tilskudsordningen kommer næste år, kan vi komme hurtigere i gang,« siger han.

Han har også været ude at tale med lodsejere om vådområder, bl.a. et sted, hvor kommunen tidligere havde mødt modstand fra lodsejerne om at deltage.

»Tingene har ændret sig, i dag er der mange, der kobler det sammen med, at de har fået lov at bruge mere gødning, og ser mere positivt på det.«

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle