Hvad synes du om Landbrug & Fødevares 'Beercycling'-koncept på Roskilde Festival?

Sammen med Roskilde Festival har Landbrug & Fødevarer lavet et bæredygtigshedskoncept kaldet 'Beercycling' eller 'Fra pis til pilsner'. Konceptet går ud på at lave festivalpis til øl. Ifølge Landbrug & Fødevarer, regner de med at indsamle mellem 100.000 og 200.000 liter tis i særlige opsatte gylletanke, som efterfølgende skal fungere som gødning på malbygmarker. Hvis alt går efter planen, betyder det, at festivalgængere vil kunne drikke øl, de selv har leveret gødningen til. 

Urin i sig selv er klamt at drikke

Jeg har ikke selv prøvet det endnu, men jeg synes, det er en meget sjov idé, at man kan drikke noget, der kommer fra ens eget pis på festivalen om et par år. Det er bare ikke noget, jeg vil gå langt for at bruge. Dog er det også sjovt at tænke på, at urin i sig selv ville være klamt at drikke, men jeg har tiltro til, at de ved, hvad de laver og kan lave pisset om til øl, der ikke er lige så klamt som pis er.

Mathias Dam Hedelund, 22 år, studerende. 

Jeg er gået længere for at tisse her

Det kan jeg godt li’. Det er et godt koncept, for jeg kan godt lide at drikke øl, og jeg kan godt lide at tisse, når jeg har drukket meget øl. Så det giver god mening at koble de to ting sammen til mere øl. Jeg har nok tisset her 10 gange. Vi er flere fra vores lejr, der er gået den lidt længere vej for at tisse her i stedet for bare at tisse i hegnet, netop fordi vi ved, at her bliver det lavet til øl.

Andreas Naundrup Hansen, 23 år, studerende. 

Det bliver en helt speciel følelse af drikke øllet

Jeg er ret imponeret! Det er virkelig meget tis, der bliver samlet her, og når det kan bruges til noget bedre end bare at ryge i kloakken, er det perfekt. Det bliver jo en hel speciel følelse at drikke øl, som man på en måde selv har været med til at lave. Jeg vil meget hellere tisse her end i hegnet, selvom det er lidt langt væk. Jeg synes klart, det er noget der skal komme mere af.

Trym Vassvik, 23 år, fra Norge

De har skrevet pis rigtig mange gange

Det er skide smart! Mere af det. Det er ikke, fordi pisset bliver mindre klamt, men hvorfor skulle man ikke bruge det, når nu man kan? Muligheden er der i hvert fald. Det er dog første gang, at jeg har brugt den, fordi jeg alligevel gik forbi den og skulle tisse. Ellers er der lidt for langt at gå fra min lejr. Men konceptet er fedt, også fordi de har skrevet pis rigtig mange gange på deres skilte.

Nikolai Gregers Larsen, 21 år, studerende

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle