Lær at være med i en bestyrelse

Der er voksende behov for at uddanne bestyrelsesmedlemmer - og det sker allerede nu.

I Danmark er der dybe traditioner for foreninger og dermed for bestyrelsesarbejde. Men der er forskel på bestyrelser, og de medlemmer, der vælges til bestyrelser for landbrug eller andre virksomheder, bør klædes på til at kende deres ansvar, muligheder og rettigheder.

Det er formålet med uddannelsen Bestyrelsen i Landbrugsvirksomheden, som VFL Akademiet nu har holdt i to omgange, og som gentages til efteråret.

»Vi har en klar opfattelse af, at der er behov for en professionalisering af bestyrelsesmedlemmerne. Mange landbrug er på vej til at blive kæmpestore, og de har behov for kompetente medlemmer af de bestyrelser og gårdråd, som etablereres til at lede dem,« siger specialkonsulent Søren Svendgaard, VFL Økonomi & Virksomhedsledelse, som er leder af uddannelsen.

»Men uddannelsen henvender sig også til landmænd, der sidder i professionelle virksomhedsbestyrelser eller ønsker at gøre det. På de poster er der i lige så høj grad behov for opkvalificering.«

At skabe et team

På kurset afdækkes det, hvornår der er behov for en bestyrelse, etableringen af bestyrelsen og bestyrelsens aktive liv med rollefordeling og ansvar i forhold til ledelsen.

»Vi har bevidst fokus på det menneskelige samspil i en bestyrelse. Man samler jo typisk en række personer, som er selvstændige og vant til at træffe egne afgørelser, og det kan være en udfordring for landmænd at forvandle den flok til et godt team. Men det lykkes, hvis man griber det rigtigt an,« siger Søren Svendgaard.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle