Nordjysk minislagteri leverer kød til den lokale SuperBrugs

Der mangler små slagtesteder, tænkte Palle Poulsen og oprettede Sindal Slagtehus.

»Før i tiden kunne man tælle fem steder, hvor folk kunne få slagtet den gris, der har gående i baghaven, eller lammene fra deres fåreflok. Nu findes der ingen af den slags slagtere.«

Sådan fortæller Palle Poulsen, og den konstatering tog han konsekvensen af ved at indrette et minislagteriet Sindal Slagtehus i en af bygningerne på hans gård ved Sindal. Det er sket i samarbejde med slagter Jesper Nørlev, der står for selve slagtninge og partering af dyrene efter kundernes ønsker.

Den lokale opbakninge har været i orden, idet den lokale SuperBrugs allerede har meldt sig som aftager af svinekød fra slagteriet. Men ejerne håber på også at sælge kvalitetskød til restauranter.

»Vi køber grisene hos en lokal landmand. Og vi har klare meldinger om, at kunderne synes godt om at dyrene ikke har været ude på en lang transporttur før slagtningen,« siger Palle Poulsen.

Af smittehensyn har han ikke selv grise på gården.

Undgår stress

Slagteriet er opført i tæt samarbejde med Fødevarekontrollen, og autorisationen handler om svin, lam og vildt som kron- og rådyr. Kapaciteten i kølerummet rækker til cirka 30 dyr om dagen.

Dyrene afhentes dagen før slagtningen og opstaldes med halm og under rolige forhold for at undgå stress før slagtningen. Og der udfæres naturligvis dyrlægekontrol af dyrene både før og efter slagtningen, oplyser ejeren af Sindal Slagtehus.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle