BMG-sag: Direktør skal have forbud mod at drive virksomhed

Kuratorer vil have direktør pålagt konkurskarantæne efter afsløringer af hvad de mener er "groft uforsvarlige forhold".

De mange manipulationer af regnskaberne i BMG-kornhandlen var så omfattende, at den tidligere direktør og ejer Jens Møller Lund skal pålægges konkurskarantæne og dermed ikke have lov at drive virksomhed i en årrække.

Det mener kuratorerne i BMG-konkursboet, der derfor nu indstiller til, at Jens Møller Lund skal pålægges konkurskarantæne.

"Der er efter kuratorernes opfattelse tale om groft uforsvarlig forretningsførelse fra Jens Møller Lunds side", lyder det i en kreditorinformation, som kuratellet netop har udsendt til de mange landmænd og andre kreditorer, der står til at tabe store summer på konkursen i kornhandelsselskabet.

"Efter gennemgang af selskabets regnskaber og bogføring for en længere årrække før konkursen, står det kuratorerne klart, at den manipulation af bogføring og regnskaber, som Jens Møller Lund umiddelbart inden konkursen erkendte at have foretaget, har stået på i en længere årrække og at selskabet formentlig ville være gået konkurs på et langt tidligere tidspunkt, hvis bogføring og regsnkaber havde været korrekt udført og anlagt".

En konkurskarantæne betyder ifølge domstol.dk, at en person får forbud mod at deltage i ledelsen af en virksomhed, medmindre at de hæfter personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelser. Personen kan heller ikke blive hverken momsregistreret eller registreret som arbejdsgiver hos SKAT.

Forbuddet gælder i tre år, fra retten tager stilling til sagen. Konkurskarantæneregistret er ikke offentligt tilgængeligt.

Jens Møller Lund erkendte i forbindelse med kollapset og konkursen i BMG i slutningen af januar at have foretaget urigtige posteringer i regnskaberne. Han blev i forbindelse med at sagen kom frem meldt til Østjyllands Politi. Sagen efterforskes, men politiet har ikke ønsket at offentliggøre, om der er sket sigtelser i sagen.

Ud over den politimæssige efterforskning, har kuratorerne indledt en erstatningssag mod den tidligere revisor med krav om 43 mio. kr.

Derudover barsler kuratorerne med et krav mod den tidligere ledelse, altså bestyrelse og direktion på grund af de omfattende tab på konkursen.

Emneord

BMG

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle