Bor i et villakvarter tæt på marker: Mine børn skal kende til landbruget

Det er ikke særlig tit, at der er mulighed for at følge med naboens høst af hvede, når man bor i et villakvarter.

Ikke desto mindre er det netop, hvad Signe Nielsen og hendes familie kan i Store Heddinge på Sydstevns. Særligt når august nærmer sig, kan Signe Nielsen på 41 år glæde sig.

"Det er vigtigt for mig, at jeg på lyde og dufte kan mærke, når høsten går i gang. Når vi nærmer os august, er der en særlig stemning, og det rykker i mig. Det minder mig om min barndom", lyder det fra Signe Nielsen, der arbejder hos Landbrugsstyrelsen i København.

Børnene får lov til at forlade villahuset og smutte i halmen hos naboen.

Lidt uden for Aarhus er hendes far, Johan Nielsen, og bror, Nicolaj Nielsen, i gang med et generationsskifte. Signe Nielsen kender ikke til gårdens størrelse, men ved, at de er færdige med høsten.

"Jeg er stolt af at sige, at jeg er vokset op på en gård. Det giver mig en god ballast og forståelse for samfundet. Du skal kunne mange ting som landmand i både gode og dårlige tider, og det har jeg fået et indblik i".

For hende er det vigtigt, at børnene, Jens og Johannes på et og to år, kender landbruget som en del af deres rødder.

"Det er super pragtfuldt at have byen den ene vej og skov og marker to min. den anden vej. Jeg håber, vores børn får en kobling til landbruget på den ene eller anden måde. Jeg ved, hvor travlt min far og bror har det i høsten, så det her er også en hilsen til dem, og at vi tænker på dem".

Jens på et år er taget med mor ud for at se naboen høste på Sydstevns.

Med de indsendte fotos deltager Signe Nielsen i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle