Coop vil sælge bornholmske fødevarer

Gourmet Bornholm laver stor aftale med Coop.

Coop indgår partneraftale med Gourmet Bornholm, der skal fordoble salget af bornholmske fødevarer. Samarbejdet kan skabe vækst og arbejdspladser på øen, vurderer formand.

Samarbejdet er den første af sin slags, og målet er at fordoble salget af bornholmske fødevarer inden for de næste tre år ved blandt andet at introducere 25 nye varer i mindst 100 butikker uden for Bornholm.

Partnerskabet sker samtidig som led i Coops ambitiøse satsning på lokale fødevarer, og parterne håber, at aftalen kan bane vejen for lignende regionale samarbejder over hele landet.

"Vi ved, at forbrugerne er optagede af lokale, danske varer. Det nære betyder rigtigt meget, og det giver en ekstra værdi, at man ved, hvor varen kommer fra og kan sætte ansigt på dem, der har lavet den," siger Jens Visholm, food-direktør i Coop, til FødevareWatch.

Gourmet Bornholm glæder sig over, at det er lykkes at tage næste skridt i planen om at gøre fødevareerhvervet til drivkraft på øen.

"Det er en historisk aftale, og det er første gang, at en region går sammen med en detailkæde," siger formand Jens Borup Pedersen til FødevareWatch.

Aftalen har været undervejs siden marts og gælder samtlige af foreningens knap 60 medlemmer, der blandt andet tæller Svaneke Bryghus, Bornholms Mosteri og Havfrisk Fisk.

Partneraftalen med Gourmet Bornholm faldt på plads i denne uge og er den største af de aftaler med lokale producenter, Coop har indgået det seneste tid som led i kædens madmanifest.

Foruden de bornholmske producenter har Coop tidligere også lavet aftaler med Søris, Sødam Kyllinger, Thorupstrand Kystfiskerlaug og Claus Meyer.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle