Får dræbt af ulv 140 km syd for øvrige angreb

Hedelam ved Tøndermarsken er ramt af ulveangreb.

Efter to et halvt måned med otte formodede ulveangreb på naturplejefår syd for Holstebro er ulven tre dage efter det seneste angreb rykket 140 kilometer sydpå til Hedelam ved Skærbæk.

Eller også er der formentlig mindst to ulve med hang til fårekød i Danmark.

I hvert fald fandt fåreavler Åse Svendsen torsdag formiddag et dødt får i en fold, hvor alle de øvrige får havde søgt sammen i et hjørne.

”Det står aldrig på to-do-listen, at der skal arbejdes med ulveangreb, og det kræver voldsom meget opsyn. Nu får vi så erstattet dette får. Så kan vi bare vente på næste angreb”, skriver Åse Svendsen i en facebook-opdatering.

Hedelam har tidligere været meget plaget af ulveangreb og er derfor en af de fårebesætninger, hvor der er gjort mest for at holde ulven på afstand ifølge en pressemeddelelse. Blandt andet med ulvesikkert hegn og vogterhunde. Der var dog ikke en vogterhund hos den angrebne flok.

TVSYD beretter, at Naturstyrelsens vildtkonsulent undersøgte kadaveret og konkluderede, at der med stor sandsynlighed er tale om et ulveangreb.

Flere kommuner siger blankt nej til vindmøller: "De støjer" 18. november · 11:07

"At der er tale om et ulveangreb er alene en faglig vurdering ud fra den måde fåret er dræbt på," siger Bent Rasmussen, der er skovrider i Naturstyrelsen Vadehavet.

I nogle tilfælde bliver kadaveret sendt til en dna-test for at bekræfte mistanken om et ulveangreb. Men det har Naturstyrelsen altså ikke vurderet var nødvendigt i denne sag.

I og med at Naturstyrelsen skønner, at der er tale om et ulveangreb, får Åse Svendsen erstatning for det døde får, hun fandt torsdag formiddag.

Med det døde får, der blev fundet tæt på Nørrehedevej 27 ved Skærbæk, er antallet af angrebne får i Jylland denne vinter ifølge facebooksiden ’Her er ulven i Danmark’ oppe på 26, heraf 21 døde.

Tilføjet 17. februar klokken 10.50: Vildtkonsulentens vurdering tilføjet.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu