Forbruget af kød falder markant: Danskerne reagerer på prisstigninger

Danske forbrugere har de seneste måneder skåret ned på indkøb af grise- og oksekød. Ifølge Coop er faldet formentligt en reaktion på stigende priser.

Coop solgte i juni og juli ti procent mindre grise-, okse- og kalvekød end i de samme måneder sidste år, det oplyser Coops analysechef, Lars Aarup, til Finans

I samme periode har Coop oplevet et stigende salg af kød fra fjerkær, der er billigere end gris- og oksekød. 
Men trods det, er det totale kødslag faldet med fem procent over sommeren. 

- Det er et markant fald, som formentlig er en reaktion på de stigende priser. Kød er den varekategori, hvor vi har set de største fald i forbruget, siden inflationen for alvor begyndte at stige, siger Lars Aarup til Finans. 

Han peger også på, at det ikke er overraskelde med faldende salg, når en pakke hakket oksekød er gået fra 30 til 50 kroner. Og Lars Aarup finder det også logisk, at flere vælger kyllingekød i stedet, da foderforbruget per kilo her er lavere, og da det er en afgørende faktor med foderpriserne netop nu. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle