Gods på Falster bygger stor hal: Åbner kornmodtagelse

Overgaard etablerer kornmodtagelse på Skjørringe Gods på Falster. Firmaets nye kornmodtagelse står snart klar og melder om fleksible åbningstider i høst.

Overgaard Gods holder til ved Kronjylland, nordøst for Randers.

Nu udvider deres grovvareafdeling til en anden ende af landet, når de til sommer åbner kornmodtagelse på Skjørringe Gods ved Stubbekøbing på Falster.

"Når vi nu etablerer kornlager på Falster, så er det ganske enkelt for at være til stede der, hvor landmændene er. I øvrigt har landmænd på Lolland og Falster tradition for selv at levere deres korn," siger Rasmus Tanciula, salgskonsulent hos Overgaard, der skal betjene firmaets kunder på Lolland og Falster og lover særdeles fleksible åbningstider til høst.

"Når høsten går i gang, vil jeg være synlig på den nye kornmodtagelse for at sikre en tæt dialog med landmændene lige fra start - og i øvrigt være til praktisk hjælp på stedet," fortsætter salgskonsulenten fra Overgaard.

Kapacitet til 16.000 tons

Firmaets nye kornlager på Skjørringe Gods får kapacitet til at rumme 16.000 tons. En bestående hal kan rumme 6.000 tons, mens der bliver plads til 10.000 tons i en helt ny hal, som står færdigbygget i løbet af ganske kort tid.

Kendt ukrudtsmiddel bliver forbudtMark 7. december · 15:36

Overgaard lejer sig ind i de to haller. Det er således godsejer Henrik Fabienke, der står for byggeriet af den nye hal. I øvrigt har der tidligere været kornmodtagelse på stedet, så man er kendt med det.

Alt efter situationen kan landmændene tippe deres korn af inde i en af de to kornhaller - eller på en støbt plads imellem hallerne. Der er brovægte på stedet, og korn, der ikke er lagerfast, tørres ned med et mobilt gennemløbstørreri.

"Vores nye kornlager ligger midt i et større landbrugsområde. Det betyder blandt andet, at landmændene nemt kan komme hertil med deres kornlæs - uden generende bytrafik," påpeger salgskonsulent Rasmus Tanciula fra Overgaard.

Overgaard lover en enkel afregningsmodel, som giver en simpel og hurtig afregning med eksempelvis op til to procent urenheder uden fradrag på foderkorn.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu