Gods ramt af mistænkelig markbrand: Ligner en brandbombe

To brande på tre dage og en mistænkelig cylinder kastet ind på den ene af markerne har skærpet politiets opmærksomhed ved Faxe på Sydsjælland.

Tirsdag 31. juli fik driftsleder ved Lystrup og Jomfruens Egede Godser, Martin Augustensen det opkald, mange landmænd frygter i disse dage.

Det var brandvæsenet, der fortalte, at der havde været brand i en af godsets uhøstede bygmarker, men at ilden var slukket og havde gjort minimal skade.

"Det var selvfølgelig en lettelse, at ilden var slukket. I lørdags brændte fem hektar på marken lige overfor, men her slap vi billigt", siger Martin Augustensen.

"Selve situationen var ikke så voldsom, fordi det blev slukket hurtigt, men tanken bag handlingen er lidt uhyggelig, synes jeg".

Grunden til, at Martin Augustensen føler et vist ubehag, er at brandvæsenenet fandt en mistænkelig genstand på stedet, der kunne tyde på, at branden er påsat.

"De havde fundet en lille aflang beholder, som de synes virkede mistænkelig. Den var kastet tre meter ind i marken og lignede en 'brandmaskine', som politiet kalder det," siger Martin Augustensen.

to brande på tre dage

'Brandmaskinen' eller 'brandbomben' fungerede til alt held ikke ordentligt, og en nabo samt en forbipasserende knallertkører kunne slukke ilden med fire flasker vand, som sidstnævnte havde med.

At der nu har været brand på to marker overfor hinanden indenfor tre dage, og at der i det ene tilfælde er fundet mistænkelige forhold, har fået både godspersonale og politi til at skærpe opmærksomheden i området.

"Politiet patruljerer mere i området, og vi er selv begyndt at holde mere øje. Medarbejderne skal ringe, hvis de ser noget mistænkeligt, og vi kører gerne lidt andre veje på arealerne for at holde udkig så meget som muligt", siger Martin Augustensen.

Bevar fornuften

Dog vil han opfordre til, at folk stadig holder hovedet koldt og ikke mistænker alt og alle i området.

"Folk skal have lov at sætte bilen og gå en tur uden at blive mistænkt for at være brandstiftere. Det er dejligt, at mange er hjælpsomme og henvender sig med information, men jeg håber, folk slår koldt vand i blodet og bevarer fornuften". 

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bekræfter overfor landbrugsavisen.dk, at man efterforsker branden fra 31. juli, men har ikke yderligere kommentarer. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle