Gråkjær vender stort underskud til pænt plus

Landbrugsentreprenøren fra Tvis har vendt skuden og realiserer i regnskabet for 2019/20 et overskud på over 10 mio. kr.

”I det netop afsluttede regnskabsår har vi et overskud på over 10 mio. DKK i virksomheden, hvilket er en resultatfremgang på næsten 50 mio. DKK i forhold til året før,” udtaler John Gråkjær, som er stifter af den familieejede Gråkjær Holding-koncern, i en pressemeddelelse. 

Gråkjær, der er kendt som en af de store entreprenører til især landbrugsbyggeri, realiserer sidste år et regnskab med et blodrødt underskud på ikke mindre end 34,6 mio. kr. Et tal, der fik advarselsklokkerne til at bimle med bemærkningen "going concern" som udtryk for, at ledelsen og kapitalejer følger selskabets finansielle udvikling tæt. Underforstået at selskabet er i en alvorlig situation.

Sidste års underskud stod i skærende kontrast til forriges års overskud på 10,8 mio. kr. Det tal har Gråkjær altså indhentet igen. Underskuddet i 2019 skyldes tab på flere projekter. Mest kendt i Danmark er det spektakulære kollaps i AC Farming, hvor Graakjær toppede listen over de virksomheder, som konkursramte AC Farming skyldte penge. Ifølge landbrugsavisen.dks oplysninger endte Gråkjær med at have 6,125 mio. kr. til gode hos AC Farming.

”Vi budgetterer med lidt over en halv mia. DKK i omsætning i det nye regnskabsår. Det er vigtigt, at vi har fokus på indtjeningen frem for på høj omsætning. Vores ordrebeholdning og pipeline ser fornuftig ud, så jeg er sikker på, at vi får et år med mange interessante byggesager,” forudsiger John Gråkjær.


 

Faktaboks

Nøgletal

Gråkjær Holding A/S 2019/20 (mio. DKK):

Nettoomsætning 575,4

Resultat før afskrivninger og finansielle poster (EBITDA) 14,4

Resultat før finansielle poster (EBIT) 12,0

Resultat før skat 10,6Resultat efter skat 8,5

Egenkapital 59,3

Balancesum 163,1

Soliditetsgrad 36,4 pct.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle