Højere slagtesvinepriser sætter skub i tyske smågrisepriser

Det tyske smågrisemarked nyder godt af stigende slagtesvinepriser og nye impulser på kødmarkedet.

Smågrisepriserne i Tyskland fortsætter op - ikke mindst som følge af nye impulser på kødmarkedet og stigende slagtesvinepriser.

Selv om en del af de forventede prisstigninger på slagtesvin er indpriset i de nuværende smågrisenoteringer, så stiger Nord-West-noteringen med 0,5 euro til 43 euro.

I næste uge er der udsigt til en stigning på yderligere en euro til 44 euro svarende til 365 kr. inkl. vægtregulering.

Kina tager igen overskriften i markedsberetningen fra Danske Svineproducenter:

»Nye impulser på kødmarkedet resulterer i, at opturen på smågrisemarkedet fortsætter. Ifølge medierne er gennemsnitsprisen i Kina steget tydeligt med mere end 4 kr. til 20,80 kr. i den seneste uge. Man estimerer, at svinebestanden er faldet med 12 procent i Kina, mens antallet af søer endda blev reduceret med 15 procent. Derfor forventer markedsinteressenterne, at Kinas importbehov vil stige signifikant i de kommende måneder«, anfører producentforeningen.

Der meldes om, at slagterierne kan konstatere en stigende købsinteresse fra Asien og mere kan være på vej.

»Med hensyn til årstiden og det sæsonmæssige mønster burde de seneste prisstigninger på det europæiske slagtesvinemarked kun være begyndelsen af et signifikant opsving i de kommende uger. I fredags er slagtesvineprisen på internetbørsen under den tyske interesseorganisation ISN allerede steget med 7 cent (52 øre). Som nævnt tidligere, er det ikke usædvanligt, at prisimpulser først kommer nogle få uger efter det kinesiske nytår. På den anden side skal slagtesvinenoteringerne stige markant nu, hvis vi skal nå et højere prisniveau på årsbasis«, fremgår det af markedsberetningen.

De stigende slagtesvinepriser mærkes også på smågrisemarkedet.

»På smågrisemarkedet fører den nu velbegrundede optimisme på slagtesvinemarkedet til yderligere prisstigninger. Endnu vigtigere er det imidlertid, at prisstigningen, som er i sigte på slagtesvinemarkedet, hæver potentialet for prisstigninger på smågrisemarkedet. Man må dog ikke overse, at en del af de forventede prisstigninger på slagtesvinemarkedet allerede er inkluderet i smågrisenoteringerne«, skriver Danske Svineproducenter.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle