Handelsplatform lander investering på 150 mio.: Vil bruge pengene til grøn omstilling af landbruget

Den danske virksomhed Agreena har med en ny investering på 150 mio. kr. i ryggen en plan om at nå endnu flere landmænd, der skal hjælpes i gang med nye dyrkningsmetoder og CO2-certificering.

Agreena, der tidligere var kendt under navnet Commoditrader, har fået lidt af en kapitalindsprøjtning fra investorer. 

Virksomheden, der startede som en handelsplatform for afgrøder, har landet en investering på 150. mio. kr.. Det melder virksomheden i en pressemeddelelse.

Agreena hjælper i dag også landmænd med at foretage en frivillig grøn omstilling. Med den nye investering er Agreena, der i dag betjener 150 landmænd i 8 lande, klar til at tage en internationale vækstrejse og hjælpe endnu flere landmænd med nye dyrkningsmetoder og CO2-certificering, lyder det i meddelelsen.

Landmænd skal blandt andet hjælpes i gang med nye dyrkningsmetoder og CO2-certificering.

Agreena hjælper landmænd med at få finansieret sin omlægning til en mere klimavenlig produktionsform baseret på dyrkningsmetoden conservation agriculture, der handler om reduceret jordbearbejdning.

Det er blandt andet Vækstfonden, der har postet penge i selskabet, samt flere 'internationale investorer' og en række danske landmænd.

"Vi startede AgreenaCarbon med en mission om at accelerere landbrugets grønne omstilling. Vi har allerede mere end 150 landmænd og 50.000 hektar landbrugsjord med i vores program. Og med den nye investering har vi fået endnu større muskler, så vi kan nå ud til endnu flere danske og europæiske landmænd og hjælpe dem med at gøre grøn omstilling til god forretning", fortæller Agreenas CEO Simon Haldrup og fortsætter:

"Investeringen giver os samtidig mulighed for at videreudvikle vores platform og skærpe vores værditilbud over for landmanden yderligere. Vi har blandt andet blikket rettet mod nye teknologiske muligheder, såsom blockchain, der vil give endnu bedre sporbarhed både for landmanden og køberne af landmandens CO2-certifikat".

Den nye investeringsrunde blev ledt af det svenske investeringsselskab Kinnevik samt Vækstfonden, Giant Ventures og enkeltinvestorer, der bl.a. tæller en række danske landmænd.

Selskabet er drevet af en mission om at gøre landbruget mere grønt, lyder det.

"Fødevareerhvervet er midt i en vidtgående omstilling. Vi er nødt til producere fødevarer på en mere klima- og miljøvenlig måde for at komme i mål med klimamålsætningerne. Derfor har vi brug for innovative og skalerbare løsninger, der kan understøtte landbrugsindustrien i deres grønne omstilling", siger partner i Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, Eric-Alan Rapp.

"Agreena er et godt eksempel på netop det, og derfor er vi meget glade for at kunne bidrage til Agreena på deres rejse", siger han i meddelelsen.

Faktaboks

Om Agreena

Agreena opstod som en online-markedsplads for råvarehandel, og hed dengang Commoditrader, og har siden udviklet sig til at blive en af de første platforme til salg af CO2-certifikater, baseret på klimareduktioner i marken, på det europæiske marked. Agreena betjener mere end 150 landmænd i otte lande og med mere end 50.000 hektar landbrugsjord.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle